Header image

Liturghie praznicală în parohia ,,Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat” din satul Fîrlădeni, Hîncești

11:05, sâmbătă, 22 februarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

Vineri, 21 februarie 2014. Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie în parohia ,,Sfîntul Mare Mucenic Teodor Stratilat” din satul Fîrlădeni raionul Hîncești care își sărbătorește hramul.

     În dimineața zilei Preasfinția Sa, a fost întîmpinat de Protopopul de Hîncești, Protoiereul Mitrofor Ioan PÂRĂU, parohul bisericii, Protoiereul Ioan NAGURNEA și creștinii din localitate.

     Alături de Arhiereu au coliturghisit, Protopopul de Hîncești, Protoiereul Mitrofor Ioan PÂRĂU, Președintele Departamentului Eparhial Învățămînt Religios și Cateheză, Protoiereul Andrei URSOI, Secretarul Episcopului, Arhidiaconul DOMETIAN (Redco) și un sobor de preoți și diaconi invitați la hramul acestei sfinte biserici.

     În cadrul Sfintei Liturghii parohul bisericii, Protoiereul Ioan NAGURNEA, a fost decorat de către Preasfințitul PETRU, cu dreptul de a purta Palița și Crucea cu pietre scumpe. După citirea pericopei Evanghelice, Ierarhul a ținut o predică deosebită despre viața sfîntului Teodor Stratilat îndemnînd creștinii din localitatea dată, pentru al cinsti mai sîrguincios.

      După cîntarea Heruvimică, candidatul pentru hirotonie, diaconul Gheorghe VACARAŞ, absolvent al Facultăţii de Teologie din cadrul universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, România, a fost Sfinţit în treapta de Preot pe seama parohiei ,,Nașterea Maicii Domnului” din satul Buzduganii de Jos.

      După Sfînta Liturghie Primarul satului Fîrlădeni Dl Pavel BARBOS și ctitorul principal al bisericii Dl Feodor UNGUREANU  au primit distincții bisericesti

      La final Preasfinția Sa, a îndemnat nou hirotonitul, preotul Gheorghe, să fie un slujitor sîrguincios, evlavios și un exemplu viu pentru creștinii satului Buzduganii de Jos, după care părintele Gheorghe a mulțumit Arhiereului pentru Harul Preoției, răspunderea asumată și turma încredințată spre păstorire.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com