Header image

Lucrări de renovare a bisericii cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din cadrul complexului monahal Hârbovăț

19:58, duminică, 17 august, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , ,

În această perioadă de urcuş duhovnicesc spre marele Praznic al Adormirii Maicii Domnului, biserica complexului monahal de la Hârbovăţ care este închinată acestui praznic dumnezeiesc se îmbracă în haină de sărbătoare. Fiind supravegheată de Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, lucrările de renovare sunt în toi.

Astăzi Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a fost prezent la ridicarea noii  turlei clopotniţei de pe biserica ,,Adormirea Maicii Domnului”,  unde  a fost construită complect  din nou care  era avariată și în orice moment putea să cadă.

Această turlă va fi încoronată cu o Sfântă Cruce care va fi sfinţită de către Preasfinţia Sa la  marele praznic al Adormirii Maicii Domnului. Crucea ridicată pe un locaş de rugăciune împacă cerul cu pământul şi pe om cu Dumnezeu.

Pe lângă ridicarea turlei clopotniţei Preasfinţia Sa a luat cunoştinţă şi cu felul cum se desfăşoară lucrările de tencuială ce se înfăptuiesc la locaşul sus numit. Spiritul gospodăresc şi dinamic al Preasfinţiei Sale este descoperit prin toate lucrările ce se înfăptuiesc în prezent la această sfântă mănăstire.

De sărbătoarea ,,Adormirii Maicii Domnului” îi invităm pe  credincioşii din ţara noastră să participe în număr mare la hramul acestei mănăstiri unde se află una din cele mai importante sfinte Icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, să înălţăm rugăciuni, cântări şi slavă Celei mai cinstite decât Heruvimii şi mai mărită fără de asemănare decât Serafimii.

Rugăm pe Bunul Dumnezeu Să  reverse harul Său asupra acestei vetre monahale, şi Pe Maica Domnului să ocrotească ţara noastră, precum se cântă în acatistul  Sfintei ei Icoane de la Hârbovăţ, ,,Bucură-Te, cea plină de dar Născătoare de Dumnezeu Fecioară, Lauda Hîrbovăţului şi a Moldovei Ocrotitoare”!

Sursa: http://episcopia-ungheni.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com