Header image

Mănăstirea din Zăbriceni, Edineţ, vinde produse ecologice

0:10, marți, 2 iulie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , ,

Călugării din satul Zăbriceni, Edineţ, cresc, pe 30 de hectare, produse ecologice. De astăzi, acestea pot fi procurate şi on-line. Oferta include miere, legume, carne, produse lactate, pâine şi chiar ceai. În scurt timp, mănăstirea urmează să primească şi un certificat, care să confirme că produsele sunt ecologice.

Ideea a venit de la experţi din Cehia, care au vizitat mănăstirea acum doi ani. Străinii i-au convins că terenurile agricole, izolate de o centură forestieră, sunt ideale pentru a creşte aici produse ecologice, fără îngrăşăminte chimice. Mai mult, în lupta cu gândacii de Colorado, călugării au implicat bibilicile pe care le cresc la mănăstire.

„Va fi tot asortimentul – găini, cucoşi, curcani, răţi mute şi de cele albe, iepuri, produse lactate, ouă”, enumeră Ieromonahul Dorimdont.

De curând, în gama de produse a fost inclus şi ceaiul.

„Prima compoziţie de ceai pe care o preparăm noi sunt florile care liniştesc sistemul nervos. A două compoziţie de ceai sunt florile care tratează bolile gastrointestinale”, a spus părintele Paisie.

Preţurile produselor ecologice sunt cu 15 la sută mai mari, în raport cu cele ale produselor obişnuite.

„Nu poţi să pui nişte preţuri exagerate, pentru că Moldova nu este pregătită pentru aşa un pas, de la o agricultură intensivă la una ecologică”, a explicat managerul magazinului online, Sergiu Moruz.

Un kilogram de miere costă 90 de lei. Preţul unui kilogram de zmeură ajunge la 35 de lei, iar un pachet de ceai costă, în medie, 50 de lei.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com