Header image

Mănăstirea „Sfânta Treime”, Frumoasa a îmbrăcat astăzi straie de sărbătoare

20:11, duminică, 29 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , ,

În această zi de duminică, când întreaga făptură se bucură de taina crucii prin care a venit bucurie la toată lumea, aşa cum o lăudăm la fiecare Utrenie, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat Sfânta şi dumnezeiasca Liturghie la mănăstirea Frumoasa din codrii Lăpuşnii. Mănăstire aşezată pe o colină înclinată, înconjurată în toate părţile de dealuri, păduri şi cu vedere deschisă spre miazăzi, de unde se văd frumoasele coaste cu dumbrăvi, grădini bogate, ea poartă cu drept cuvânt un nume care corespunde cu realitatea.

   Ierarhul a fost întâmpinat de către stareţa mănăstirii, egumena BENEDICTA (Mura), dimpreună cu obştea mănăstiri.

   Alături de Preasfinţia Sa la această jertfă Euharistică au coliturghisit arhimandritul IOAN (MOŞNEGUŢU), secretarul episcopiei, şi toţi stareţii mănăstirilor din cuprinsul eparhiei. La bucuria obştii monahale a mănăstirii Frumoasa s-au alăturat şi stareţele mănăstirilor din cuprinsul episcopiei.

   În cadrul Sfintei Liturghii Preasfinţitul PETRU le-a împărtăşit celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care a explicat bogăţia teologică a pericopei evanghelice de astăzi, despre nunta fiului de împărat.

    O zi însemnată a fost astăzi și pentru slujitorul mănăstirii sus-menționate, ierodiaconul SAVA, care s-a învrednicit de hirotonia în trepta de ieromonah, fapt pentru care, a fost îndemnat de Preasfinția Sa să aibă o preoție cinstită, jertfelnică, sfințitoare și aducătoare de roade bogate.

   La finalul Sfintei Liturghii Preasfinţia Sa a mulţumit celor ce au luat parte la această jertfă Euharistică, apoi a îndemnat întreaga obşte monahală să intensifice viaţa de rugăciune şi ascultare în mănăstire, să-şi poarte fiecare crucea pe care şi-a ales-o cu jertfire, pentru a deveni prin crucea asumată, o zidire nouă” 2 Cor. 5, 16-17), cum zice Sfântul Apostol Pavel. Apoi vieţuitoarele acestei obşti monahale, au fost îndemnate de către Preasfinţiia Sa de a se ruga zilnic, zicându-le că „lumea va trăi atât timp, cât va exista rugăciunea călugărilor.”

    în semn de apreciere pentru actvitatea rodnică desfășurată de maica stareță, egumena BENEDICTA, împreună cu toată obștea mănăstirii și pentru aminitrea zilei de astăzi, Preasfinția Sa le-a adus în dar o icoană cu Chipul Maicii Domnului.

Biroul de presă a Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com