Header image

Manifestări consacrate protoiereului Mihail Ceakir desfășurate la Ceadâr Lunga

13:48, joi, 7 noiembrie, 2013 | Cuvinte-cheie:

Primăria or. Ceadâr Lunga a găzduit cea de-a VI ediție a manifestărilor consacrate luminătorului Basarabiei și apostolului găgăuzilor – protoiereul Mihail Ceakir, care acum 75 de ani a trecut la Domnul.

Sute de oaspeți și participanți la această întrunire științifică au vorbit despre spiritualitatea poporului găgăuz, referindu-se în mod deosebit la personalitatea slujitorului M. Ceakir.

La eveniment au fost prezenți zeci de slujitori în frunte cu PS Anatolie de Cahul și Comrat, conducerea UTA Găgăuzia, administrația publică locală, cercetători, diplomați, oameni de artă din câteva țări.

În ședința plenară au fost prezentate viața și activitatea părintelui Mihail Ceakir, precum și aportul său pentru viața bisericească din spațiul pruto-nistrean.

Prot. Octavian Moșin, parohul bisericii ”Întâmpinarea Domnului” din Chișinău, unde primul paroh a fost părintele M. Ceakir, în care a slujit și și-a dus ascultările mai bine de 35 de ani, a propus crearea unei comisii în vederea canonizării acestui smerit, rugător și străduitor slujitor al Domnului.

Totodată, în  cadrul secțiunilor a fost prezentată bio-biliografia Protoiereul Mihail Ceakir: slujire Domnului și aproapelui, semnată de Pr. Octavian Moșin și Victor Copușciu.

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com