Header image

Manifestări jubiliare prilejuite de sărbătorirea hramului seminaruluiI Teologic din Odessa

19:54, vineri, 14 decembrie, 2012 | Cuvinte-cheie: ,

Astăzi, 13 decembrie, zi de pomenire a Sfântului Apostol Andrei, încreştinătorul neamului nostru, Prea Sfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, însoţit de Secretarul Episcopiei, Arhimandritul IOAN (Moşneguţu), a participat la Liturghia Praznicală săvârşită în Catedrala cu hramul „Icoana Maicii Domnului Izvorul Nesecat” a Mănăstirii Adormirea Maicii Domnului din Odessa.

   Slujba acestei sărbători a decurs într-o stare de solemnitate deosebită, fiind oficiată de către Înalt Prea Sfințitul AGAFANGHEL, Mitropolit de Odessa şi Izmail, căruia i-au coliturghisit următorii ierarhi:

Înalt Prea Sfințitul ALEXIE, Arhiepiscop de Belgorod-Dnestrovsk, Vicar al Eparhiei de Odessa;

Înalt Prea Sfinţitul IOASAF, Arhiepiscop de Kirovograd și Novomirogorodsk;

Prea Sfințitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni;

Prea Sfinţitul CLEMENT, Episcop de Irpensk, Vicar al Mitropoliei Kievului şi Rector al Seminarului Teologic din Kiev;

Prea Sfințitul ARCADIE, Episcop de Ovidiopolsk, Vicar al Eparhiei de Odessa, si

Prea Sfinţitul DAMIAN, Episcop de Svastovsk Vicar al Mitropoliei Kievului.

  Sfântul Apostol Andrei a fost sărbătorit la  Odessa într-o ambianţă de rugăciune şi într-o aleasă trăire duhovnicească. În cadrul Sfintei Liturghii, MitropolitulAGAFANGHEL a rostit un cuvânt de învăţătură, subliniind importanţa misiunii apostolice a Sfântului Apostol Andrei. Înalt Prea Sfinţia Sa, i-a felicitat pe toţi cei prezenţi la această sărbătoare de suflet.

    Cu ocazia sărbătoririi patronului spiritual al Seminarului Teologic din Odessa, Înalt Prea Sfinţia Sa a reliefat  însemnătatea acestei instituţii de învăţământ teologic pentru Biserica Ortodoxă din Ucraina şi pentru întreaga ortodoxie, făcând o prezentare de ansamblu a activităţii didactice desfăşurată în cadru acestei instituţii. De asemenea, a menţionat şi faptul că în această epocă a post-modernismului, instituţia îşi îndeplineşte veritabil rolul ei misionar, formând adevăraţi slujitori ai Sfintelor Altare. Au fost felicitaţi profesorii şi studenţii Seminarului Teologic din Odessa. În continuarea mesajului Înalt Prea Sfinţitului AGAFANGHEL, a venit cu un mesaj de felicitare şi Rectorul Seminarului Teologic din Kiev, Prea Sfinţitul CLEMENT.

   La acest eveniment a luat parte şi Prea Sfinţitul PETRU, Membru de onoare a Seminarului Teologic din Odessa, Prea Sfinţia Sa fiind absolventul acestei instituţii Teologice. Această participare i-a  produs Ierarhului nostru amintiri memorabile despre frumoşii ani de studenţie petrecuţi aici. În cadrul acestei vizite, Prea Sfinţia Sa a fost însoţit de către Secretarul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, Arhimandritul IOAN (Moşneguţu).

Sursa: http://episcopia-ungheni.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com