Header image

Ministerul Educaţiei a cedat – dispoziţia antireligioasă a fost anulată

23:31, duminică, 31 august, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

Ministrul Educaţiei Maia Sandu a anulat dispoziţia anterioară a ministerului, prin care se recomandă excluderea „ritualurilor religioase” la început de an şcolar. O dispoziţie în acest sens a fost semnată la 26 august.

Ministrul Educaţiei anulează circulara antireligioasă şi aproba una nouă, prin care este exclusă orice referinţă la prezenţa elementelor religioase de Ziua Cunoştinţelor.

În noua dispoziţie, Ministerul Educaţiei recomandă cadrelor didactice să creeze pentru fiecare elev oportunităţi de implicare activă în activităţile de organizate în cadrul primelor ore, să faciliteze integrarea în colectiv a elevilor noi veniţi, să asigure un mediu lipsit de riscuri pentru fiecare elev şi să excludă orice formă de discriminare.

Reamintim că anterior viceministru  Liliana Nicolaescu-Onofrei a semnat o dispoziţie prin care “recomandă” directorilor de şcoală să excludă orice “ritualuri religioase” la deschiderea de an şcolar. Dispoziţia antireligioasă a Ministerului Educaţiei a servit ca motiv interzicerea preotului Maxim Melinte, din satul Ghidighici prezenţa la sărbătorirea anului şcolar în straie de preot:

„Astazi am primit invitatie sa particip la Ziua Cunostinilor de 1 septembrie la Gimnaziul nr. 79 din satul nostru Ghidighici. Insa invitatie are o conditie din partea directorului scolii Violeta Ursu care imi interzice sa vin la forma, facand referire la recomandarea Ministerului Învăţământului din 19.08.2014 ca directori de scoli sa excluda “ritualuri religioase” de la manifersare de 1 septembrie. Mă întreb cu haina mea de preot cade sub această recomandare şi până când vom fi lăsaţi să fim manipulaţi de oameni fără credinţă şi frică de Dumnezeu”, scrie el într-un mesaj publicat în reţeaua Facebook.

Sursa: http://mesager.net/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com