Header image

Mitropolia Moldovei se desolidarizează de acţiunile episcopului de Bălţi şi Făleşti Marchel

7g9c3852_97713200

Mitropolia Moldovei se desolidarizează de acţiunile episcopului de Bălţi şi Făleşti Marchel. În cadrul unei întrevederi cu şeful statului, Nicolae Timofti, întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, mitropolitul Vladimir, a calificat aceste acţiuni ca fiind „provocatoare şi agresive ce vizează teme sensibile” şi care nu trebuie interpretate ca pe o poziţie oficială a Mitropoliei.

La întrevederea, care a avut loc la reşedinţa şefului statului de la Condriţa, Nicolae Timofti a declarat că este inadmsibil ca unii reprezentanţi ai Bisericii să aibă atitudini duşmănoase faţă de conducerea ţării, care a fost aleasă democratic de cetăţeni.

Episcopul de Bălţi şi Făleşti Marchel a declarat, la sfârşitul lunii trecute, că Biserica va organiza proteste în masă dacă preşedintele ţării va împiedica vizita patriarhului rus Kiril la Chişinău din această toamnă. Totodată, clericul i-a ameninţat pe deputaţii care au votat Legea antidscriminare că nu vor mai fi primiţi în biserică şi nici acceptaţi la taina împărtăşaniei.

Sursa: www.publika.md

,

x Close

Facebook

Contact Form Powered By : XYZScripts.com