Header image

Mitropolia Moldovei se desolidarizează de acţiunile episcopului de Bălţi şi Făleşti Marchel

Mitropolia Moldovei se desolidarizează de acţiunile episcopului de Bălţi şi Făleşti Marchel. În cadrul unei întrevederi cu şeful statului, Nicolae Timofti, întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, mitropolitul Vladimir, a calificat aceste acţiuni ca fiind „provocatoare şi agresive ce vizează teme sensibile” şi care nu trebuie interpretate ca pe o poziţie oficială a Mitropoliei.

La întrevederea, care a avut loc la reşedinţa şefului statului de la Condriţa, Nicolae Timofti a declarat că este inadmsibil ca unii reprezentanţi ai Bisericii să aibă atitudini duşmănoase faţă de conducerea ţării, care a fost aleasă democratic de cetăţeni.

Episcopul de Bălţi şi Făleşti Marchel a declarat, la sfârşitul lunii trecute, că Biserica va organiza proteste în masă dacă preşedintele ţării va împiedica vizita patriarhului rus Kiril la Chişinău din această toamnă. Totodată, clericul i-a ameninţat pe deputaţii care au votat Legea antidscriminare că nu vor mai fi primiţi în biserică şi nici acceptaţi la taina împărtăşaniei.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com