Header image

Mitropolitul certat de subalterni

21:45, vineri, 4 ianuarie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , ,

În a patra zi de la intrarea în vigoare a Legii cu privire la asigurarea egalităţii, mai mulţi preoţi cer ca această să fie anulată! Reprezentanţii eparhiei de Bălţi şi Făleşti au susţinut astăzi o conferinţă de presă pentru a-şi exprima dezacordul faţă de norma ce permite extinderea drepturilor pentru homosexuali. Feţele bisericeşti au criticat dur guvernarea, dar l-au acuzat în special pe mitropolitul Moldovei că a lăsat biserică de izbelişte. Pentru a fi mai convingători, duhovnicii i-au adus în faţa presei şi pe unii dintre enoriaşi.

Reprezentanţii eparhiei de Bălţi şi Făleşti i-au cerut mitropolitului să organizeze o întrunire la care să participe toţi preoţii toţi creştinii ortodocşi din ţară. Aceştia au prezentat şi o declaraţie semnată de peste 100 de feţe bisericeşti.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei nu a comentat acuzaţiile preoţilor. El a dat totuşi asigurări că mitropolitul va interveni dacă se va încerca înlocuirea valorilor tradiţionale.

Precizăm că pe 25 mai 2012, deputaţii AIE a votat în două lecturi Legea privind asigurarea egalităţii. Norma a fost adoptată la solicitarea Uniunii Europeană pentru ca Republica Moldova să avanseze în dialogul privind regimul liberalizat de vize. Însă, din cauza protestelor organizate de credincioşi, proiectul de lege a suferit mai multe modificări şi chiar a fost redenumit de 3 trei ori. Sintagma „orientare sexuală” a fost păstrată într-un articol ce se referă la angajarea în câmpul muncii. Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a subliniat că această lege nu permite căsătoriile între homosexuali, paradele gay şi nici nu le oferă persoanelor cu orientare sexuală netradiţională dreptul să adopte copii.

Sursa: www.jurnaltv.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com