Header image

O comisie parlamentară examinează posibilitatea abrogării Legii Egalității

10:27, vineri, 29 martie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Comisia Juridică pentru Numiri și Imunități va examina azi un proiect de Lege pentru abrogarea Legii cu privire la asigurarea egalitatii. Inițiativa vine din partea a doi deputați socialiști, Igor Dodon și Iurie Cioban și a fost înregistrată de Biroul Parlamentului pe 7 martie.

Pe ordinea de zi a Comisiei Juridice pentru Numiri și Imunități figurează mai multe inițiative legislative, printre care și abrogarea Legii Egalității. Celelalte comisii încă nu au făcut cunoștință cu textul legii, însă au la dispoziție încă trei sătpămâni.

În nota informativă prezentată de deputații socialiști, se mențiobnează că liberalizarea practicilor homosexuale din Republica Moldova prin adoptarea Legii cu privire la asigurarea egalității sfidează valorile morale acumulate de popor pe parcursul veacurilor.

”Sute de cetățeani și-au exprimat nemulțumirea față de adoptarea acestei legi, pentru care Parlamentul a plătit tribut pentru liberalizarea regimului de vize, iar mai multe țări din UE nu au riscat să adopte o astfel de lege”, mai scriu deputații.

În opinia liderului sociaist, în Republica Moldova nu există discriminare pe motive de orientare sexuală, cu excepția câtorva provocări, iar Constituția Republicii Moldova garantează principiul egalității și drepturile fundamentale ale omului.

Amintim că Legea Egalității fusese votată cu o majoritate de voturi pe 25 mai 2012, iar în rezultat urma să fie pus în aplicare un Consiliu pentru eliminearea discriminării și asigurarea egalității, care așa și nu a mai fost creat.

Natalia Ghilașcu

Sursa: http://discriminare.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com