Header image

O masă caldă pentru nevoiaşi în schimbul unui zâmbet

14:29, luni, 9 februarie, 2015 | Cuvinte-cheie: ,

Mai mulţi tineri din Iaşi oferă îmbrăcăminte, încălţăminte sau o masă caldă. Acceptă în schimb un zâmbet sau un simplu, mulţumesc. Le aduce bucurie numai faptul că au făcut pe cineva fericit. Diana, Alexandru şi Bogdan au pus pe picioare proiectul „Troc” şi se consideră un liant între oamenii care vor să ajute şi cei care au nevoie de ajutor, potrivit tvr.ro.

Alexandru şi Bogdan nu sunt la prima experienţă de acest fel. De data aceasta au mers cu daruri la o femeie care locuieşte cu copiii şi cu un nepot într o cămăruţă dintr o casă abandonată.

„Troc” s-a născut dintr-o întâmplare. Tinerii ieşeni obişnuiau să ofere ajutor unor familii nevoiaşe. Şi pentru ca lumea să afle de iniţiativa lor, au creat şi o pagină de Facebook. Bogdan e unul dintre iniţiatorii programului. E pasionat de gastronomie şi se ocupă de mâncarea pentru familiile sărace. Zeci de porţii de supă făcută de el au ajuns la persoanele fără adăpost din oraş.

Deşi a trecut abia o lună de când au pus pe roate „Trocul„, peste 30 de ieşeni au venit să îi ajute. Următorul pas este înfiinţarea unui ONG. Aşa, spun tinerii, vor putea ajuta tot mai mulţi oameni.

sursa http://activenews.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com