Header image

Parlamentul Republicii Moldova ar putea adera la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei

16:58, marți, 9 iunie, 2015 | Cuvinte-cheie: ,

Parlamentul Republicii Moldova ar putea adera la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei. Subiectul a fost discutat de președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, în timpul întrevederii pe care a avut-ocu reprezentantul României la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei, Petru Andea.

Oficialii au discutat despre obiectivele și funcționarea Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei, dar și despre activitatea delegațiilor parlamentare naționale.

Andrian Candu și-a exprimat deschiderea pentru a discuta cu colegii din Legislativ despre participarea Parlamentului Republicii Moldova la lucrările Adunării.

La întrevedere a mai participat Vicepreședintele Fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, care a pledat pentru oficializarea colaborării cu forul interparlamentar al ortodoxiei.

Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei a fost creată la inițiativa Greciei în anul 1994. În prezent, la lucrările forului participă delegații parlamentare din peste 20 de state. Delegațiile parlamentare din Australia, Asia, Africa și Statele Unite ale Americii participă la lucrările Adunării cu statut de observator.

Printre obiectivele Adunării sunt creșterea rolului ortodoxiei în cadrul Uniunii Europene și consolidarea ortodoxiei ca entitate spirituală, culturală și politică, inclusiv prin sprijinirea drepturilor omului și a libertăților religioase, nu doar pentru creștini, ci și pentru adepții altor religii, prin intervenții pe lângă organizațiile internaționale și autoritățile naționale.

sursa publica.md

385A8811-680x365

Contact Form Powered By : XYZScripts.com