Header image

Participanții la Drumul Crucii și al Pocăinței au ajuns în episcopia de Uncheni şi Nisporeni

7:54, luni, 2 septembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

În dimineața zilei de Duminică, 1 septembrie 2013, participanții la Drumul Crucii și al Pocăinței, care se desfășoară cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a ajuns în Episcopia de Ungheni.

Procesiunea a început la data de 2 august în localitatea Tudora, raionul Ștefan Vodă și se va sfârși la data de 21 august, în acest timp, pelerinii urmând a parcurge pe jos, cu icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț pe tot perimetrul țării noastre.

Cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, procesiunea a fost întâmpinată la hotarul Episcopiei noastre, în satul Gherman, de către secretarul Episcopiei, arhimandritul IOAN (Moșneguțu), protopopul de Ungheni, protoiereul Bartolomeu TURTUREANU, parohul bisericii “Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din satul Gherman, protoiereul Eugen URSU și primarul satului Sculeni, domnul Vasile CASIAN.

După întâmpinare, credincioșii s-au alăturat alaiului și au traversat satul Gherman, înconjurând cu sfânta icoană biserica, după care au pornit spre satul Sculeni, unde pelerinii au luat parte la o agapă oferită cu mare drag de către parohul bisericii, protoiereul Bartolomeu TURTUREANU și credincioșii din localitate, în acest timp în biserică oficiindu-se un Te Deum special cu canon de pocăință.

Pelerinajul a continuat cu traversarea segmentului de drum Sculeni – Ungheni, aici pelerinii urmând a face popasul de noapte.

Pe perioada traversării Episcopiei noastre, la procesiune vor participa călugări și maici din mănăstirile din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, iar odată cu traversarea satelor, la procesiune se vor alătura creștinii și preotul paroh din satul respectiv.

Biroul de presă a Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com