Header image

Pască de Paște cu brânză dulce

20:25, miercuri, 8 aprilie, 2015 | Cuvinte-cheie: ,

Ingrediente:

Pentru aluat:

550 g făină

125ml apă căldă

125ml lapte căld

80 g de unt topit

150 zahar

1pliculeț drojdie uscata (7g)

2 gălbenușuri

pentru umplutură

300 g de brînza dulce

10 g de griș

25g de făină

2 oua

pentru înfrumusețare

1 gălbenuș

30ml lapte

Mod de preparare:

Aluatul:

– Laptele cu apa și untul le unim și le punem la foc, ca să se incălzescă puțin, după care adăugăm drojdia ca să se dezolve bine.

– Într-un vas punem făina și turnăm deasupra compoziția opținută.

– Aparte batem gălbenușurile cu zaharul și îl turnăm în vasul cu făină.

– Frămîntăm aluatul, apoi îl acoperim cu un prosob și il lasăm să crească timp de o oră.

 Pregătim umplutura:

Brânza dulce o amestecăm împreună cu grișul, făina și ouăle, este foarte important ca ouăle și brânza să nu fie reci (nici la aluat să nu se folosească gălbenușurile reci)

După ce a dospit aluatul, îl puneți pe o suprafață unsă cu ulei (pe masă). Împărțiti aluatul în 2 părți egale. Dintr-o parte facem o foie rotunda ca tava pe care o vom folosi. Turta (foia rotunda) o punem în tavă care va fi unsă cu ulei (sau puteti pune în tava hirtie de copt care va fi unsa cu ulei).

Cealaltă parte o împărțim în patru și facem, rulăm fiecare parte cu dosul palmei pana facem 4 rulouri lungi, egale. Din trei rulouri facem o împletitură în trei. Impletitura optinută o punem pe foia de aluat de jur împrejur ca un cerc. Pe cea de-a patra o indoiem in doua si facem o impletitură din doua parti, apoi aceasta o tăiem în doua. Aceste două impletiruri le punem in formă de cruce in mijlocul cercului obtinut.

In sferturile de cerc obtinute adăugăm brânza dulce, dupa ungem pasca cu 1 gălbenuz de ou care in prealabil va fi bătut cu 30 ml de lapte (iarăși să nu fie reci). Apoi punem pasca în cuptorul incalzit in prealabil.

Ea se va coace timp de 2 ore .

!!! Este foarte important ca in momentul coacerii si pregătirii in casa să domnească atmosfera de pace, liniște și rugăciune. 

Sărbători fericite cu și alături de Hristos!

Contact Form Powered By : XYZScripts.com