Patriarhia Română susţine „Marşul pentru viaţă 2015. Fiecare viaţă este un dar“ - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Patriarhia Română susţine „Marşul pentru viaţă 2015. Fiecare viaţă este un dar“

23:53, miercuri, 18 martie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Patriarhia Română binecuvântează şi susţine Marşul pentru viaţă 2015. Fiecare viaţă este un dar, organizat de mai multe asociaţii şi organizaţii nonguvernamentale creştine din România în ziua de sâmbătă, 21 martie 2015, în peste 60 de oraşe din ţară.

În Pastoralele Sfântului Sinodşi ale ierarhilor este permanent subliniată importanţa familiei, instituţia sfântă cea mai afectată social, economic şi moral în ultimii ani. În acest sens, reamintim că Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română (2014) ne-a oferit exemplul unui mare domnitor al unei ţări creştine şi părinte model de familie creştină, care ne învaţă peste veacuri că, oricât de grele ar fi vremurile, lumina iubirii jertfelnice nu poate fi biruită de puterile întunericului.

În mesajul la Duminica Părinţilor şi Copiilor (1 iunie 2014), Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat că Biserica noastră încurajează toate familiile să primească, în suflet, bucuria de a fi creştini şi de a preţui viaţa în familie, de a se împlini prin naşterea şi creşterea copiilor, în duhul iubirii jertfelnice faţă de Hristos şi de Biserica Sa, preţuind în acelaşi timp istoria şi viaţa poporului român. Acestea sunt repere fundamentale ale unei societăţi sănătoase din punct de vedere spiritual, cu un rol decisiv în formarea şi educarea copiilor, atât pentru viaţa prezentă a societăţii de azi, cât şi pentru a trăi veşnic în iubirea lui Dumnezeu.

Întrucât, în perioada 1958-2008, în România, au fost avortaţi peste 22 milioane de copii,avortul a devenit o plagă pentru poporul român care se află astfel într-o scădere demografică îngrijorătoare. De aceea, Biserica binecuvântează şi încurajează adopţia de copii de către familiile care nu pot da naştere la prunci şi îndeamnă parohiile să contribuie constant la ajutorarea materială a familiilor care au copii mulţi, mai ales în parohiile sărace, şi, totodată, să susţină formarea spirituală a tinerei generaţii, în iubire faţă de Dumnezeu şi de semeni.

Marşul pentru viaţă 2015. Fiecare viaţă este un dar va fi mediatizat de Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române întrucât are ca scop apărarea familiei creştine tradiţionale şi a darului vieţii umane. (Biroul de presă al Patriarhiei Române, www.basilica.ro)

Contact Form Powered By : XYZScripts.com