Header image

Patriarhul Chirill: Ne rugăm pentru Ucraina, pentru noi este o mare durere

„Ne rugăm pentru Ucraina, pentru noi este o mare durere. La fiecare Liturghie de duminică și sărbătoare săvârşim o rugăciune specială pentru pace în Ucraina „, – a spus Patriarhul Chiril la întâlnirea cu președintele Rusiei V. Putin și conducătorii delegațiilor Bisericilor Ortodoxe locale la 18 iulie.

„Noi numim acest conflict o confruntare, acea dușmănie de moarte care a avut loc şi în cele mai vechi timpuri. Dar astăzi ea este agravată şi de o serie de circumstanțe externe, pe care mulți dintre noi le cunosc.

Ne rugăm pentru ca Dumnezeu să împace poporul Ucrainei, să se stabilească păcea și dreptatea, şi pentru ca fiecare persoană care locuiește în Ucraina, să se simtă ca acasă, să nu fie supus discriminării pe baza apartenenţei sale religioase sau confesionale,  precum şi în legătură cu viziunea sa politica sau chiar alegerea filozofică. „

„Statul modern este obligat să ofere o oportunitate pentru fiecare persoană de a se exprima în conformitate cu conștiința sa. Aceasta şi reprezintă  libertatea de conştiinţă. Dea Domnul, ca toate acestea să aibă loc în Ucraina „, – a spus Patriarhul.

traducere pentru ortodox.md

sursă pravoslavie.ru

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com