Header image

Patriarhul Daniel transmite condoleanţe arhiepiscopului Madridului în urma accidentului feroviar

22:21, joi, 25 iulie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Patriarhul Daniel a trimis un mesaj de compasiune şi condoleanţe cardinalului Antonio María Rouco Varela, arhiepiscopul Madridului şi preşedintele Conferinţei Episcopale Spaniole, în urma accidentului feroviar de la Santiago de Compostella, soldat cu 77 de morţi şi 143 de răniţi.

„Am luat cunoştinţă cu durere de consecinţele dramatice ale tragicului accident feroviar produs în Santiago de Compostella în seara zilei de 24 iulie 2013, accident în care au murit zeci de cetăţeni spanioli şi au fost rănite peste 140 de persoane. În aceste momente de încercare pentru numeroase familii spaniole, în numele clerului şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române, ne exprimăm compasiunea şi solidaritatea cu toţi cei care au avut de suferit şi ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască odihnă sufletelor celor care şi-au pierdut viaţa şi să aline pe cei aflaţi în suferinţă”, spune patriarhul.

Preafericitul Daniel mai spune că, în semn de solidaritate cu poporul spaniol, duminică, în bisericile şi mănăstirile Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei vor fi rostite rugăciuni pentru odihna sufletelor celor decedaţi.

„Exprimându-ne convingerea că în aceste momente triste din viaţa poporului spaniol credinţa în Dumnezeu şi solidaritatea dintre oameni sunt de mare folos, vă încredinţăm de aleasa noastră consideraţie şi de sentimente fraterne în Hristos Domnul nostru”, se arată în încheierea mesajului patriarhului.

Cel puţin 77 de persoane au murit şi alte 143 au fost rănite în accidentul de tren produs miercuri seară în Santiago de Compostela, în nord-vestul Spaniei, potrivit unui nou bilanţ provizoriu anunţat joi dimineaţă de tribunalul regional din Galicia, relatează AFP.

Accidentul, una dintre cele mai grave tragedii feroviare din istoria Spaniei, s-a produs la ora 20.42 (21.42 ora României), pe un tronson de cale ferată de mare viteză, într-un viraj foarte strâns, la aproximativ patru kilometri de gara Santiago de Compostela, oraş de pelerinaj mondial celebru.

Şapte zile de doliu au fost decretate în Galicia după accidentul feroviar produs miercuri seara în Santiago de Compostela.

Preşedintele galician Alberto Nuñez Feijóo a anunţat „cel mai important doliu din istoria regiunii”, în urma accidentului feroviar de miercuri seară, în timp ce regele Juan Carlos al Spaniei şi prinţul moştenitor Felipe şi-au suspendat, joi, activităţile oficiale „în semn de doliu”, a declarat un purtător de cuvânt al Casei regale.

Sursa: http://www.gandul.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com