Header image

Pelerinii basarabeni au instalat la Medjeviegorsk, regiunea Karelia o cruce în memoria victimelor represiunilor staliniste

14:43, joi, 30 iulie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Astăzi, 29 iulie 2015, cu binecuvintarea IPS Mitropolit Vladimir şi a PS Episcop Ioan, la inițiativa Domnilor Profesori, Andrei Dumbrăveanu, Ioan Negrei, precum şi a Dl Anatolie Petrencu împreuna cu echipa care am plecat într-o expeditie-pelerinaj la Soloveț, au demarat nişte evenimente de importanță națională.

De cu zori am pornit la drum de la Solovet spre oraşul Medjeviegorsk, regiune Karelia, unde urma să instalăm o cruce în memoria victimelor represiunilor staliniste, printre care şi basarabeni, omorâți prin împuşcare chiar pe aceste locuri.

Ajungând în Medjeviegorsk, fusesem la preotul de pe loc ca să convenim ora şi data evenimentului sus numit. Deci, a venit preotul. Totul a decurs foarte bine. A fost sfințită Crucea, apoi şi Parastas pentru cei ce au suferit de pe urma represiunilor staliniste, la care a culminat cu o agapă frățească. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

P. S. Mai jos: locul unde e înconjurat cu flori articifiale fusese groapa de 8 metri unde erau aruncati şi schiloditi!

Diacon Anatolie Cobzac

Contact Form Powered By : XYZScripts.com