Header image

Pentru „tinerii neliniștiți” care doresc impozitarea Bisericii

10:47, miercuri, 9 noiembrie, 2016 | Cuvinte-cheie: ,

Dragii mei compatrioți care îmi numărați donațiile și doriți să mi le impozitați încă odată, vă amintesc că statul are grijă să mi le impoziteze la vreme atunci când primesc salariul, și e treaba mea ce fac mai departe cu el.

Iată când o să vină momentul să vă cununați, să botezați un copil sau să faceți un praznic, vă rog să respectați regulile unui botez creștinesc și cheltuiala voastră să fie acei 700 de lei de la parohia unde ar fi trebuit să mergeți în toată duminica. Să nu faceți cumătrie cu muzică și cu rachiu la restaurant, care vă costă cât 10 botezuri. Poate e cazul să donați banii unei familii care nu are bani. Cu siguranță nu cunoașteți cheltuielile dintr-o parohie în care veniți atât de ”des”. Atunci când vă cununați, cununați-vă în satul vostru, că la mănăstire sau la Catedrală din Capitală e aceeași cununie ca în sat, doar că fără ”pakazuhă”.

Nu vă mai prostiți și ispitiți preoții cu dolarii voștri, ei tot sunt oameni și au mai multe ispite. Ar fi bine ca asta să vă fie toată cheltuiala, că asta e nunta. Fără ca să vă ”glamuriț” pe la localurile de lux din Chișinău schimbând 7 rânduri de straie făcând selfie la oglinzi. Dar vai, cum de a îndrăznit părintele să-mi ceară 800 de lei pentur o cununie??? da? Și cât costă limuzina pentru a ”blătui” cu vorniceii prin centru? Mai achiți vreo 2 cununii, așai?

Dar cât costă mâncarea și desigur coniacul de 10 ani, dar muzica vie? He, dap dacă tot cerem impozitarea Bisericii, poate e cazul să impozităm și tinerii însurățeii care strâng o sumă ”nicivosibe” în seara beției pe care ”creștinii evlavioși” care cer impozitarea bisericii, o numesc nuntă? He, să vedeți, în jumătate de an întoarcem miliardul furat dacă m-ai impozităm si banii de la cumătrie și neapărat cei de pe la praznice. Se admite impozitarea banilor de la zile de naștere… nu vreți să mergeți la FISC să declarați tot?

Apoi asta e problema acestor „tineri neliniștiți”, că se gândesc prea mult la bani și au uitat că trebuie să se gândească și la Dumnezeu.

Banii câștigați de la cumătrie, nunți și zile de naștere, nu le dați preotului care vrea să vă ”jefuiască”, faceți milostenie și dați-le săracilor că Biserica sunt oamenii în primul rând, Biserica vie. Atunci când o să dați un ban săracului, o să dați bani Bisericii. Nu vă duceți odată la Mall și banii care i-ați fi cheltuit, donații sau cumpărați niște mâncare boschetarilor, cu siguranță Dumnezeu vă va răsplăti. E trist totuși la noi în țară…

P.S. Dacă Domnița în cauză consideră Cununia prestare de servicii, eu dacă aș fi preot, așa rău cum sânt, nu aș primi-o nici pentru un milion. Până nu învață cel puțin Crezul și Tatăl nostru și să înțeleagă ce se spune acolo, nu merită să primească binecuvântarea Bisericii. Asta e Taină nu e prestare de servicii. Mai ales că vin la cununie după ce chefuiesc sâmbătă bine, iar a doua zi, fără a participa la Sfânta Liturghie, se bagă să le pui cununa pe cap ca să dea bine la fotografiile pentru Instagram și să se atingă de Sfânta Împărtășanie… Că na, doar am plătit 1000 de lei… deci merit…

Cezar Salahor

Contact Form Powered By : XYZScripts.com