Header image

Pierd încrederea în Mitropolit

22:45, miercuri, 30 ianuarie, 2013 | Cuvinte-cheie:

Nu mai cred în cuvântul Mitropolitului. Un grup de enoriaşi i-a cerut astăzi, Mitropolitului Vladimir să confirme printr-un ordin în scris, promisiunea pe care le-a făcut-o zilele trecute, de a organiza după Paşti, Adunarea Generală a Bisericii Ortodoxe din Moldova. Creştinii sunt indignaţi de consecinţele adoptării Legii Antidiscriminare şi se tem că faţa bisericească, între timp, ar putea renunţa la idee.

Enoriaşii susţin că Mitropolitul i-a dezamăgit atunci când a fost votată în Parlament Legea Antidiscriminare. Deşi Întâi Stătătorul bisericii din Moldova le-a promis că îi va susţine la proteste, ulterior nu s-a mai ţinut de cuvânt. Credincioşii spun că în cazul în care nu vor fi auziţi nici de această dată, vor recurge la manifestaţii sub formă de rugăciune.

De cealaltă parte, secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş, susţine că doar Sinodul Bisericii poate lua o decizie de numire a unui date în care să fie organizată această adunare. Totodată, el le-a recomandat enoriaşilor să-şi expună doleanţele într-o scrisoare adresată Mitropoliei şi nu prin intermediul presei.

Anterior şi un grup de preoţi au solicitat de la Mitropolitul Vladimir să fie organizată adunarea bisericii ortodoxe, pentru a fi discutate toate problemele. Feţele bisericeşti au declarat atunci că Arhiepiscopul se comportă ca un împărat, deoarece nu pot obţine audienţă la el. Precizăm că ultima adunare generală a bisericii a avut loc acum 18 ani, deşi ar trebui să fie convocată cel puţin o dată la patru ani.

Sursa: www.jurnaltv.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com