Header image

Pr. Constantin Necula: Asta este viitorul, dacă învăţăm să fluierăm în timpul unei rugăciuni (VIDEO)

12:50, joi, 5 noiembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , , ,

Dialogul cu protestatarii din Sibiu s-a dovedit a fi o misiune dificilă chiar şi pentru unul dintre cei mai carismatici preoţi pe care i-a dat în ultimii ani Biserica Ortodoxă, părintele Constantin Necula, consilierul Arhiepiscopiei Sibiului. “Asta este viitorul care ne aşteaptă, dacă învătăm să fluierăm în timpul unei rugăciuni şi dacă îl confundă pe Dumnezeu cu preotul”, este concluzia trasă de preot în urma participării la cea de-a doua seară de proteste din Sibiu.

S-a alăturat sibienilor  şi a rostit o rugăciune în stradă, în faţa Catedralei Mitropolitane. Împărţiţi în atitudini, o parte dintre protestatari au îngenuncheat iar alţii au continuat să fluiere şi să scandeze împotriva Bisericii, chiar în timpul rugăciunii.

“Îmi doresc foarte mulţi tineri (n.r. care să fie aproape de biserică), dar să înţeleagă ce spun(…)Mă impresionează unitatea lor şi asta trebuie să dea de gândit.(…) Au fluierat. Asta este viitorul care ne aşteaptă, dacă învătăm să fluierăm în timpul unei rugăciuni şi dacă îl confundă pe Dumnezeu cu preotul”, a concluzionat preotul după încercarea de-a fi aproape de tineri.

Referitor la lozincile scandate gen “Vrem spitale, nu catedrale!”, părintele Necula a replicat: “Pe vremea cand se construia Catedrala asta (n.r. catedrala Mitropolitană), noi nici nu prea funcţionam ca naţiune. Sunt puncte de reper în renaşterea oricăror virtuţi. Eu mi-aş dori să mai avem medici în spitale…Dar, nu suntem unii împotriva celorlalţi. Asta nu înseamnă nimic. Din punctul meu de vedere o astfel de reacţie, repet, curtată la nesfarsit, nu semnifica decât încă o încercare de-a fi altfel decat suntem. Dar, e drogic, e dreptul lor s-o facă . Am răspuns în prea multe rânduri la astfel de provocări ca să pot să mă pierd cu cugetul”.

sursa stiridesibiu.ro

*

protest-in-sibiu-

Contact Form Powered By : XYZScripts.com