Header image

Prăznuirea „Intrării Domnului în Ierusalim” la catedrala episcopală din or. Ungheni

16:55, duminică, 5 aprilie, 2015 | Cuvinte-cheie: ,

De praznicul „Intrării Domnului în Ierusalim” Catedrala Episcopală „Sf. Bnc.Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni s-a arătat a fi neîncăpătoare pentru sutele de credincioşi veniţi în număr mare la slujba de „florii”, săvârşită de Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni.

     În cadrul Sfintei Liturghii numeroşi credincioşi au primit împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Domnului nostru Iisus Hristos, dorind a intra astfel în Săptămâna Mare, a Patimilor, uniţi cu Hristos şi întăriţi în credinţă şi fapte bune.

     În cuvântul de învăţătură rostit, Preasfinția Sa a făcut o scurtă tâlcuire a pericopei evanghelice citite cu ocazia marelui praznic, din Evanghelia după Ioan cap 12, 1-18, unde este istorisită intrarea smerită, dar în acelaşi timp triumfală a Mântuitorului în cetatea Îerusalimului.

     Totodată, Ierarhul a subliniat faptul că prin obiceiul îndătinat de a duce de sărbătoarea Floriilor ramuri de salcie la biserică spre a fi binecuvântate, credincioşii se aseamănă copiilor şi oamenilor care l-au primit cu dragoste şi bucurie pe Mântuitorul Hristos, strigând „Bine este cuvântat cele ce vine întru numele Domnului”.

    După oficierea Sfintei Liturghii a urmat un Te Deum de mulțumire iar credincioşii au ţinut ramuri de stâlpări, pe care le-a sfințit Preasfinția Sa.

     Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei, dirijat de Dna Iozefina VIZITIU (Gajim).

Contact Form Powered By : XYZScripts.com