Header image

Preafericitul Patriarh Chiril conduce ședința ordinară a Consiliului Suprem Bisericesc

La 4 septembrie, în sala Consiliului Suprem Bisericesc a catedralei patriarhale „Hristos Mântuitorul” a început ședința ordinară a Consiliului Suprem Bisericesc al Bisericii Ortodoxe Ruse, care este condusă de Preafericitul Patriarh al Moscovei și al întregii Rusii Chiril.

Deschizând şedinţa, Patriarhul Kirill a prezentat agenda acesteia, raportează Patriarhia.ru.

„Îi salut pe toți membrii Consiliului Suprem Bisericesc. Avem astăzi o nouă  reuniune, care probabil este din punct de vedere informativ nu prea atractivă, dar fiind esențială din punct de vedere organizatoric. Astăzi trebuie să analizăm cu atentie modul în care sunt implementate hotărârile Consiliului Suprem Bisericesc, care probleme am reuşit să le rezolvăm în procesul de muncă, şi care nu au fost soluţionate.

„În afara de aceasta aș dori să vă spun că în prezent are loc reforma învățământului teologic și a învățământului în general în Biserica Ortodoxă Rusă, iar astăzi va trebui să examinăm şi să primim un document important cu privire la practicile din învățământul superior. În învăţământul nostru există direcţia teologică, care îi pregătește pe preoți. Dar concomitent în curs de elaborare există şi aşte specializări, în conformitate cu deciziile Consiliului Episcopilor. Acestea sunt activităţile sociale, pentru tineret, munca catehetică, educațională și misionară. Pentru acei, care aleg aceste specializări pentru activitatea lor, deasemenea este pregătit un document pe care îl vom examena astăzi, „- a spus Patriarhul Chiril.

traducere pentru ortodox.md

sursa patriarchia.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com