Header image

Preasfinţitul Petru a oficiat Sfînta şi Dumnezeiască Liturghie la Mănăstirea ,,Cuvioasa Parascheva” Hîncu

20:21, duminică, 29 decembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , ,

În această binecuvîntată zi de duminică, 29 decembrie 2013, cînd Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfinţilor Strămoşi, Preasfinţitul Petru, Episcop de Ungheni si Nisporeni a oficiat Sfînta şi Dumnezeiască Liturghie la Mănăstirea ,,Cuvioasa Parascheva” Hîncu. Slujba a avut loc la primul nivel al Catedralei „Sf. Ap. Petru şi Pavel” cu Hramul „Sf. Mare  Mc. Panteleimon” din complexul mănăstirii.

Presfinţia Sa, a fost Întîmpinat de Stareţa acestui aşezămînt monastic, egumena Parascheva (CAZACU) împreună cu obştea monahală şi slujitorii sfintei mănăstiri, care neîncetat  se roagă pentru noi în acest loc duhovnicesc, plin de linişte, aşezat la poalele codrilor, în acest colţişor de rai unde mereu sîntem aşteptaţi.

În cadrul Sfintei Liturghii, după citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a tins să aducă la inima şi urechea credincioşilor, ideea evangheliei de astăzi „Cina Împăratului”(Luca XIV, 17). Toţi oamenii sînt chemaţi la cină, căci Dumnezeu vrea ca toţi să se mîntuiască şi să ajungă la cunoştinţa adevărului. Dărnicia fară de margini a lui Dumnezeu este mare prin belşugul bucatelor ce se servesc aici pe pămînt. Casa lui Dumnezeu este Sfînta Biserică bucatele care se servesc la masa Lui sunt Trupul si Sîngele Domnului nostru Iisus Hristos care se dau prin Sf. Împărtăşanie, aceasta fiind adevarata Cină de mare Taină pe pămînt.

La finele Sfintei Liturghii Preasfinţia Sa, a împărtăşit cu Sfintele şi Dumnezeeşti Taine, credincioşii care s-au mărturisit şi au primit dezlegare de la duhovnic.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com