Header image

Preasfinţitul Petru, episcop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat sfânta liturghie la mănăstirea Hâncu

22:24, duminică, 10 noiembrie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

 Astăzi, 10 noiembrie 2013,  în duminica a douăzecea după Pogorârea Sfântului Duh, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica “Sf. Mr. Mc. Pantelimon”, situată în demisolul Catedralei “Sf. Ap. Petru și Pavel”, din complexul Mănăstirii Cuvioasa Parascheva, Hîncu.

   Preasfinția Sa a fost întâmpinat, după obicei, în dimineața zilei de către stareța așezământului monahal, egumena PARASCHEVA (Cazacu), dimpreună cu obștea și clericii slujitori.

   În cadrul Sfintei Liturghii, Ierarhul a ținut un cuvînt de învățătură “despre iad”, în contextual citirii pericopei evanghelice cu vindecarea îndemonizatului din ținutul Gherghesenilor. Preasfinția Sa a atras atenția asupra faptului că “în procesul de vindecare a îndemonizatului, demonii se rugau de Mântuitorul “să nu le poruncească să meargă în adânc”. Vedem aici clara dovadă despre existența acestui loc de chinuri  în care chiar și demonii se pare că fie se tem, fie din alte pricini nu vor să meargă – iadul. La început am ascultat cu toții cum bărbatul care avea demoni, umbla gol și locuia în morminte, iar acest lucru ne-a înfricoșat profund. Dar vedem că mai este o stare pe care demonii singuri o numesc “în adânc” și aceasta ar trebui să ne înspăimânte profund, pentru că în alt loc din Sfânta Scriptură chiar Mântuitorul ne spune că acesta este locul “pregătit diavolilor și îngerilor lui”. Având atâtea mărturii despre existența iadului, unde se chinuie păcătoșii, și fiind încredințați și despre existența Raiului, ne rămâne doar să alegem și să urmăm calea care duce Rai, să îndeplinim poruncile Bisericii, să facem milostenie, să ne rugăm neîncetat și să ne împărtășim cât mai des.”

   La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a împărtășit copilașii și creștinii care au primit dezlegare de la duhovnic, cu Trupul și Sângele Domnului.

Biroul de presă a Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com