Header image

Prima femeie episcop a fost numită de Biserica Anglicană

14:26, joi, 18 decembrie, 2014 | Cuvinte-cheie: ,

Biserica Anglicană a numit în funcţie prima femeie episcop. Alegerea a fost făcută la doar o lună după ce un sinod al înalţilor prelaţi a stabilit schimbarea legilor fundamentale ale Bisericii Anglicane. Prima femeie episcop are 48 de ani şi promite că va lucra pentru modernizarea bisericii.

Britanica Libby Lane, mamă a doi copii, a deservit ca preot o parohie din Lancashire încă din anul 1994. Vizibil emoţionată, femeia şi-a exprimat recunoştinţa pentru toţi cei care au militat pentru dreptul femeilor de a ajunge la conducerea Bisericii Anglicane.

„Sunt foarte conştientă de eforturile tuturor celor care au urmat această cale înaintea mea, bărbaţi şi femei care s-au rugat şi au muncit, în aşteptarea zilei în care Biserica va anunţa numirea unei femei episcop”, a spus ea.

Biserica Anglicană le permite femeilor să fie hirotonisite ca preoţi de două decenii. În schimb, accesul la funcţiile înalte le-a fost blocat până în prezent. Pe 17 noiembrie, membrii unui mare sinod au votat favorabil pentru dreptul femeilor de a fi numite episcopi. Votul a avut loc la finele unei dezbateri ce s-a întins de-a lungul a trei ani, scrie BBC.

sursa realitatea.net

Contact Form Powered By : XYZScripts.com