Header image

Propagandă neotroțkistă contra Bisericii sub masca luptei contra corupției

15:12, miercuri, 27 aprilie, 2016 |

Ar fi bine ca Centrul Naţional Anticorupţie să se ocupe puțin de cei de la anticoruptie.md să vadă cîți bani au primit pentru ”lobby-ul” promovării unor legi, care ar urma să impoziteze Biserica și pentru denigrarea Bisericii Ortodoxe. În așa zisa investigație nu am observat nici o dovadă despre încălcarea legii statului Republica Moldova. Și atunci poate e cazul de prozelitism religios?

Poate e cazul ca Procuratura și SIS-ul să se sesizeze în cazul acesta de prozelitism agresiv al celor de la anticoruptie.md, unde cu bani străini se atentează chiar la securitatea statului. Să vedem dacă membrii acestor asociații nu sunt de fapt membrii unor secte/organizații totalitare, care prin intermediul banilor fac cel mai urît prozelitism.  Acest ”documentar” (fără documente) este o insultă nu doar la adresa Bisericii Ortodoxe din Moldova, ci este un atentat la adresa securității statului Republica Moldova și anume pentru că se atentează la ”trecutul milenar al poporului nostru şi (la) statalitatea sa neîntreruptă în spaţiul istoric şi etnic al devenirii sale naţionale;” fapt menționat în Declarația de Independență.

Astfel, pentru cei ce nu înțeleg aceste cuvinte, tălmăcesc –  cei care dobîndesc sau sînt cetățeni ai Republicii Moldova, nu sunt forțați să iubească statul, limba sau credința ortodoxă care a stat la baza statalității, însă au obligația de a o cunoaște și respecta. Iar cei care vin să ne dea lecții de istorie, sunt bineveniți să plece în paradisul lor multicultural. Orice acțiune subversivă trebuie demascată din față. Aici ”pute” și a scandal diplomatic…  Joanne Lemay (sînt curios să aflu apartenența religioasă a doamnei ambasador!) nu ar vrea să ne motiveze de la București cheltuielile și care a fost necesitatea de a finanța un film de acest gen? DNA-ul în egală măsură ar fi trebuit să se intereseze de activitatea acestor ”ambasadori generoși”…

Revine în actualitate propaganda neobolșevică sau neotroțkistă contra Bisericii… doar că de data asta sub masca luptei contra corupției?
S.P.

Oare nu cumva sub paravanul celor de la anticoruptie.md se ascund cei mai corupți oameni? Fiind finanțați din exterior, corupția ei o percep doar ca o simbrie, din care mai achită și impozite. Ei se pare că nu sunt deranjați de corupție în sine, pe care Biserica Ortodoxă îl condamnă cu vehemență și îl consideră un mare păcat, ci sunt revoltați că nu se achită și un impozit la stat, așa cum se întîmplă în Canada sau SUA unde corupția este frumos ambalată în conceptul de LOBBY say Advocacy.

Cezar Salahor

Contact Form Powered By : XYZScripts.com