Header image

Replica ruşilor la propaganda gay de pe Facebook

21:55, marți, 30 iunie, 2015 | Cuvinte-cheie: ,

După ce Curtea Supremă a SUA a decis ca mariajele gay să fie legale în toate statele SUA, mai multe organizaţii şi-au manifestat pe Facebook acordul cu această decizie.
Facebook, una dintre cele mai mari reţele de socializare din lume, a pus la dispoziţia doritorilor o imagine de susţinere, adoptată rapid de instituţii din SUA, cum ar fi Casa Albă. Aceste instituţii şi-au modificat poza de profil cu una în culorile curcubeului. Moda a fost adoptată inclusiv în România, inclusiv un oficial al Ministerul Muncii şi Familiei şi-a pus steagul LGTB la profil.
Această propagandă a primit o replică genială din Rusia, acolo unde homosexualii nu sunt bine văzuţi, paradele lor fiind interzise. Designerul Oleg Chulakov a creat o aplicaţie prin care utilizatorii Facebook îşi pot pune peste poza de profil steagul Rusiei. Acesta a spus că demersul nu este unul contra mişcării LGTB: „Nu suntem împotriva nimănui”. Aplicaţia a fost un succes, foarte mulţi utilizatori ruşi alegând această poză de profil.
În 2012, un tribunal din Moscova a interzis marșurile sau manifestațiile homosexualilor pentru următorii 100 de ani.
Vsevolod Chaplin, purtător de cuvânt al Biserici Ortodoxe Rusă, a spus că decizia Curții Supreme americane este una „atee şi păcătoasă”, potrivit agenției Interfax. Guvernul rus nu a comentat decizia Curţii Supreme.
Sursa: http://www.activenews.ro/
119246

Contact Form Powered By : XYZScripts.com