Header image

Reprezentanţi ai societăţii civile declară că Biserica este denigrată intenţionat

18:58, luni, 29 septembrie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Un grup de reprezentanţi ai societăţii civile declară că imaginea Bisericii Ortodoxe din Moldova este denigrată intenţionat, materialele despre averea şi viaţa personală a Mitropolitului Vladimir fiind comandate de către cineva din clasa politică.

Într-o conferinţă de presă la IPN, profesorul Victor Borşevici a făcut apel către jurnalişti să nu se lase influenţaţi de comanditarii materialelor denigratoare la adresa Bisericii. El spune că Biserica rămâne ultimul refugiu pentru cei care îşi pierd speranţele şi, dacă presa va lovi în continuare în Biserică, oamenii îşi vor pierde încrederea şi în această instituţie.

Victor Borşevici a remarcat faptul că majoritatea sondajelor sociologice arată că moldovenii au cea mai mare încredere în Biserică, iar politicienii ar fi decis să o denigreze pentru a putea promova anumite interese. Profesorul a subliniat că este ateu, dar consideră că Biserica trebuie protejată de atacurile lansate în presă.

Activista Nina Dimoglo a remarcat că în alte state există regulamente care stabilesc limite în care presa poate să scrie despre Biserică. Ea crede că în Moldova nu se va reuşi promovarea unui astfel de regulament, dar face apel către mass-media să nu mai admită texte denigratoare la adresa Bisericii şi conducătorilor acesteia.

Juristul Dumitru Chiseev spune că valoarea prejudiciului moral adus prin materialele denigratoare la adresa Mitropolitului poate fi estimată la 1 milion de lei. Reprezentanţii societăţii civile nu cred însă că ÎPS Vladimir îi va acţiona în judecată jurnalişti care au scris şi au publicat fotografii despre averea sa şi odihna de peste hotare, punându-l în lumină negativă.

Anterior, în presă au apărut informaţii despre proprietăţile Mitropolitului Vladimir, care ar fi scrise pe numele altor persoane, şi imagini în care acesta apare însoţit de o femeie cu mai multe ocazii, inclusiv fiind la odihnă peste hotare. Mitropolitul nu a comentat pentru informaţiile apărute.

Sursa: http://www.ipn.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com