Header image

România ar putea avea prima femeie-preot din istoria Bisericii Ortodoxe

22:33, vineri, 4 iulie, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

E medic, dar ar vrea să îmbine cele două meserii. Deşi canoanele ortodoxe nu acceptă ca femeile să slujească în Biserică, femeia nu vrea să renunţe

Ana Maria are 34 de ani. Este medic chirurg, iar de doi ani este şi studentă la Teologie. Spune că a simţit chemarea lui Dumnezeu şi de aceea vrea să devină preot. Prima femeie preot din istoria religiei ortodoxe. „Studiez la Facultatea de Teologie şi sper să fac şi acolo un pionierat, ca să zic aşa, o revoluţie frumoasă.Femeile sunt foarte bune şi blânde şi au o răbdare deosebită în a fi atente la credincioşi, iar de celelalte se ocupă Dumnezeu. Dumnezeu este cel care oferă harul şi cred că poate să ofere har în egală măsură şi bărbaţilor şi femeilor”.

Medicul crede că Biserica ar trebui să dea o şansă şi femeilor. Părerile credincioşilor insă sunt diferite. Unii n-au nimic împotriva unei femei preot, alţii sunt convinşi că această meserie este destinată exclusiv bărbaţilor.

Ana Maria se încăpăţânează să creadă în idealul ei şi aşteaptă un răspuns de la mai marii Bisericii Ortodoxe.

Sursa: http://observator.tv/

Comentariu FB  Ieromonah Petru Pruteanu:

Nu se ştie cine e mai bolnav: tipa asta cu dereglări evidente, jurnaliştii care au făcut reportajul sau poate chiar profesorii de la facultatea care au primit-o şi încă o mai ţin pe băncile facultăţii.
Eu cred că sinodul n-ar trebuie să-i dea nici un răspuns, ci să pedepsească conducerea facultărţii de teologie în care învaţă tanti asta. Şi nu-i vorba aici de îngrădirea dreptului la libertatea gândirii şi exprimării, ci de bunul simţ şi de ceva cultură generală… Până una-alta, nu vă operaţi la aşa oameni, că s-ar putea să zică că a visat că trebuie să vă trimită în Împărăţia lui Dumnezeu înainte de vreme, ca să nu mai zăboviţi pe pământ…

http://observator.tv/social/romania-ar-putea-avea-prima-femeiepreot-din-istoria-bisericii-ortodoxe-129588.html

Contact Form Powered By : XYZScripts.com