Header image

Românul care a vândut tot ce avea ca să meargă în Nepal și să ajute

11:56, luni, 25 mai, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Cutremurul de 7.8 care a indoliat Nepalul a lasat in urma pagube de 10 miliarde de dolari. Estimarea apartine oficialilor de la Khatmandu, iar suma uriasa reprezinta mai mult de jumatate din produsul intern brut al tarii.

Numai reconstructia soselelor, podurilor si cladirilor distruse va costa 5 miliarde de dolari. Este motivul pentru care autoritatile au facut, din nou, apel la sprijinul comunitatii internationale, rugate sa trimita in continuare nu doar bani, ci si elicoptere si echipe de salvare.

Suferinta copilasilor nevinovati din Nepal, pedepsiti de natura, nu l-a lasat indiferent pe Ionut. Voluntar la serviciul de ambulanta Bucuresti, tanarul si-a vandut lucrurile de valoare si si-a luat bilet catre Kathmandu cu un singur gand: sa-i ajute pe cei in nevoie. Saptamani la rand romanul a mers alaturi, de medicii nepalezi in satele izolate ca sa acorde ajutor.

Ionut Ursu are 26 de ani si in urma cu 15 zile s-a urcat intr-un avion cu destinatia Nepal, Kathmandu. Voluntar la Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov, tanarul orfan si-a dorit un singur lucru: sa ajute oamenii in nevoie. Ca sa ajunga in zona distrusa de cutremure, Ionut avea nevoie de bani. Ne-a povestit ca si-a vandut masina de spalat, telefonul mobil si tableta. „Nu conteaza ca le-am vandut.. bine faci, bine gasesti

Nici nu a ajuns bine in Kathmandu si o femeie, vanazdu-i uniforma, i-a cerut ajutorul. Acuza dureri in piept. Asa ca Ionut i-a luat tensiunea si i-a ascultat inima. I-a dat apoi o pastila. Nu putea face mai mult pentru ca este doar voluntar. Insa a gasit cativa doctori care l-au luat cu el intr-un sat pierdut in munti ca sa-i ajute. Ionut nu a ezitat si i-a urmat.

Stiu cum e sa fi singur si am facut o comparatie intre viata lor si viata mea. Am considerat ca problemele mele sunt nesemnificative fata de ce e aici”, spune tanarul roman. Ionut si-a luat cu el o trusa de prim ajutor, medicamente, masti si alte produse medicale. Tanarul s-a alaturat astfel sutelor de oameni din 22 de tari veniti in Nepal ca sa ii ajute pe sinistrati. Cu totii au adus medicamente, corturi si apa potabila, de care victimele au mare nevoie.

sursa http://stirileprotv.ro

61672589

Contact Form Powered By : XYZScripts.com