Header image

Se întâmplă în România: un primar din Giurgiu a scos bisericile și cimitirele la licitație

13:08, marți, 24 martie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Primarul și consiliul local al comunei giurgiuvene Călugăreni au luat o decizie șocantă, după ce au intrat cu forța în bisericile de pe raza localității, le-au trecut în patrimoniul local și le-au scos la licitație.

Edilii nu s-au oprit doar la biserici, aceștia „naționalizând” și cimitirele, spre stupefacția cetățenilor și a Bisericii Ortodoxe Române. Toate acestea se întâmplă deși autoritățile locale nu au contribuit cu nimic la construcția lăcașelor de cult, pentru simplul motiv că la momentul ctitoririi bisericilor nu existau asemenea instituții.

Într-un articol postat pe siteul parohiei Hulubeștii de Jos, ce aparține de comuna Călugăreni, preotul paroh afirmă că decizia Consiliului Local este una ilegală, deoarece există o hotărâre a Judecătoriei Giurgiu, dată prin sentința civilă nr.916/25.02.2014 prin care se stabilește că biserica și cimitirul aparțin parohiei.

Cazul a trezit atenția juriștilor Prefecturii Giurgiu,  mai ales când au văzut motivarea stupefiantă emisă de edilii locali din Călugăreni: „La intocmirea inventarului bunurilor ca apartinand domeniului public nu s-au solicitat actele de provenienta sau proprietate ale acestor bunuri, astfel incat au fost inventariate si bunuri care nu puteau face obiectul acestui inventar.”

Credincioșii din parohiile în cauză au luat foc și au cerut Prefecturii să oprească acest abuz, mai ales că din momentul din care s-a luat decizia, bisericile au fost închise, iar preoții au slujit în afara lăcașelor de cult.

Șocant este faptul că în urma acestei decizii, Primăria și Consiliul Local au scos la licitație imobilele și cimiterele, acestea fiind oferite oricui oferă mai mult, inclusiv persoanelor fizice!

Credincioșii și preoții se tem că până la rezolvarea situației vor trece sărbătorile Paștilor, fără ca locuitorii din Călugăreni să aibă de unde lua lumină.

sursa http://activenews.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com