Header image

Seară duhovnicească cu Ieromonahul Ghelasie Vizireanu, la Străşeni

21:43, vineri, 17 martie, 2017 | Cuvinte-cheie: ,

Joi, 16 martie 2017, cu ajutorul lui Dumnezeu, și cu binecuvântarea președintelui Centrului Social-Misionar „Sf. Ier. Vasile cel Mare”, protoiereului Vetcislav Cazacu, în orașul Straşeni a avut loc o întâlnire de suflet cu ieromonahul Ghelasie Vizireanu, starețul Schitului Ostrov (Județul Constanța, România).

Întâlnirea a avut loc în sala de conferințe a Centrului Social-Misionar „Sf.Ier.Vasile cel Mare”, situat pe teritoriul Bisericii Ortodoxe „Sf. Cuv. Parascheva” din or. Strășeni.

Ieromonahul Ghelasie le-a vorbit creştinilor, adunaţi într-un numar mare, despre Taina Sfintei Spovedanii. Părintele i-a îndemnat pe cei prezenţi la o spovedanie cât mai deasă, vorbind despre importanţa spovedaniei pentru viaţa duhovnicească a creştinilor şi efectul său asupra credinciosului. În Taina Spovedaniei ne destăinuim neputinţele şi păcatele, pentru a înlătura aceste slăbiciuni pătimaşe şi a ne deschide spre comuniunea cu Dumnezeu. Să ne străduim să primi cât mai des această taină, pentru a ne întări în lupta cu păcatul.

La final părintele a răspuns la întrebările celor prezenți, care au vizat subiectele referitoare la deznădejde, smerenie, orgoliu, ş.a.

În perioada caldă a anului, serile duhovniceşti se vor desfăşura în fiecare zi de joi, ora 18.00 în incinta Centrului Social-Misionar „Sf.Ier.Vasile cel Mare”. În aceeaşi clădire se găsește și Biblioteca Parohiei.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com