Header image

Șeful Direcției executive a Bisericii Ortodoxe din Ucraina mitropolitul de Borispol și Brovary Antonii: „Noi îndemnăm la pace”

11:00, luni, 2 iunie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Biserica consideră că orice cetățean al statului nostru are dreptul la propria opinie cu privire la dezvoltatea ulterioară pe care o va alege Ucraina. Cu toate acestea, pentru a-şi exprima acest punct de vedere, există mijloace legale necesare. Este necesar de a purta o dezbatere publică civilizată, în care să fie auzită fiecare voce. Din păcate, în ultimele luni ne-am obișnuit cu faptul că limbajul forței, limbajul armelor – este aproape o normă în societatea ucraineană. Aproape că am pierdut capacitatea de a dialoga pașnic. Dar necătând la toate noi în continuare îndemnăm la o soluție pașnică a problemelor existente.

(…) Preotul este un făcător de pace care trebuie să depună efort pentru a opri ostilitatea, agresiunea și vărsarea de sânge. Clerul Bisericii Ortodoxe Ucraineane, precum și toți cetățenii țării noastre, au o poziţie cetăţenească proprie, o opinie politică, uneori diametral opusă. Dar poziția de bază a Bisericii este că, indiferent de ce opinie nu ar avea un preot, el nu poate transforma amvonul într-un loc de propagandă. Este inacceptabil că preotul să cheme la agresiune și o poziție violentă.

Biserica nu este un subiect al procesului politic. Prin urmare, noi nu îndemnăm pentru susţinera oricărui candidat și nu susţinem nici o forță politică. Dar Biserica Ortodoxă Ucraineană i-a încurajat întotdeauna pe membrii săi să facă alegeri responsabile. Alegerile din prezent au avut loc într-o situație extrem de dificilă. Astfel locțiitorul catedrei mitropolitane din Kiev, mitropolitul Onufrie al Cernăuțiului și Bucovinei, le-a cerut membrilor Bisericii noastre să se consolideze în aceste zile în rugăciune pentru Ucraina și poporul ucrainean. Și pentru ca președintele ales să fie  capabil de găsi cu ajutorul lui Dumnezeu răspunsurile la întrebările dificile cu care se confruntă țara noastră .

traducere pentru ortodox.md

sursa patriarchia.ru

Contact Form Powered By : XYZScripts.com