Șeful FISC-ul explică de ce ar trebui impozitate bisericile din țară - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Șeful FISC-ul explică de ce ar trebui impozitate bisericile din țară

17:17, sâmbătă, 26 decembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Șeful FISC-ului, Ion Prisăcaru este de părere că bisericile ar putea fi impozitate, deși acestea nu achită impozite la stat. Totuși există problema oamenilor care lucrează neoficial pe lângă biserici și ar putea rămâne fără pensii.

„Biserica de fapt nu achită impozite. Eu m-am întâlnit cu diferite fețe bisericești și s-au speriat de declarația mea că ar trebui sp plătească impozitele, deoarece pe lângă biserici lucrează persoane, au salariați care nu în toate cazurile sunt angajate oficial. Despre faptul că trebuie să prezinte declarații la sfârșit de an, prevederea asta as fost întotdeauna. Nu știu de ce acum este o noutate pentru cineva”, susține șeful FISC-ului.

„Nu pot să spun că sunt toți disciplinați, dar se prezintă unele declarații. În caz contrat se fac atenționări ca și în cazul altor subiecți. Se impozitează doar salariile. Obiectele de cult nu se impozitează, lumânările de asemenea, pentru că este o scutire prevăzută în codul fiscal, pe care trebuie să îl respectăm. Poate c ar trebui ca biserica să fie impozitată”, mai spune Ion Prisăcaru.

sursa http://unimedia.info/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com