Header image

Semn rău? Crucea unei biserici din Rezina, smulsă de vânt

18:24, joi, 9 aprilie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Crucea unei biserici din Rezina a fost smulsa de vant, dar nu s-a dus departe. Dupa ce s-a rupt de pe cupola, in cadere, s-a infipt in acoperisul bisericii. De vina ar fi faptul ca biserica este foarte veche, enoriasii insa spun ca ar putea fi vreun semn de la Dumnezeu.

Incidentul a avut loc in dupa amiaza de ieri, cand in biserica nu era nimeni. Cei care locuiesc in apropiere spun ca au auzit o bubuitura puternica.

“Eu eram acasa si cand o bubuit o data!”

“Nici nu am inteles deodata ce s-a intamplat, s-a auzit foarte tare.”

Din cauza vantului puternic, suportul din lemn al crucii, care ar fi fost putred, s-a rupt, iar cand s-a infipt in acoperis a facuto gaura in pod.

Tatiana CALISCIUC, REPORTER PRO TV: “Deoarece pentru a scoate crucea infipta in acoperisul bisericii si a o instala la loc este nevoie de o macara, atat preotul cat si enoriasii spun ca nu vor reusi sa faca acest lucru pana de pasti. Asa ca si de sarbatori biserica va arata asa.”

Totusi, putiti sateni au observat ca cupola bisericii nu mai exista crucea. Multi au aflat despre asta de la echipa noastra.

Satenii spun ca le este frica acum si ca acesta nu ar fi un semn bun, mai ales ca ieri a fost zi de sarbatoare.

In momentul in care crucea a cazut, preotul bisericii era in satul vecin la o inmormantare.

Biserica din Horodiste a fost construita cu zeci de ani in urma. Acum 3 ani aceasta a fost zugravita pe din afara, inauntru insa tencuiala cade. Preotul satului spune ca abia in vara, cand se vor mai aduna bani, biserica va fi reparata partial.

sursa http://protv.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com