Header image

Sf. M. Mc. Ecaterina cinsită de credincioşii din comuna Sălătrucu-Argeș

0:48, sâmbătă, 26 noiembrie, 2016 |

În ultimii ani pentru credincioșii din comuna Sălătrucu-Argeș, ziua de 25 noiembrie, este o zi de mare sărbătoare, prilejuită de prăznuirea Sf. M. Mc. Ecaterina.

Această sfântă a căpătat un cult aparte, dupa ce Biserica din Sălătrucu de Jos, a primit în dar o părticică din sfintele sale moaște.

Sărbătoarea a început prin săvârșirea Sf. Liturghii de către un sobor de preoti. Cuvântul de învățătură despre viața sfintei a fost rostit de către Pr. Adrian Vetrilă. Apoi credincioșii au pornit în procesiune cale de 5 km spre Biserica din Sălătrucu de Sus, credincioșii au parcurs drumul cântând troparul sfintei și alte cântări bisericești.

La troițele întâlnite în cale s-a rostit fragmente din acatistul sfintei. Primirea la Biserica din Sălătrucu de Sus s-a făcut în dangătul clopotelor. Aici s-a săvârșit o rugăciune de mulțumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu peste poporul drept credincios.

La sfârsit Pr. Ioan-Sorin Olteanu a mulțumit Pr. Bogdan Vasilescu, maicilor prezente de la Mănăstirea Văleni şi credincioșior prezenți pentru participarea în număr mare, apoi a urmat o agapă frățească, organizată de comitetul de femei din parohie. Mulțumim lui Dumnezeu şi Sfintei Ecaterina pentru frumoasa zi de astăzi.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com