Header image

Sfânta Liturghie arhierească cu sfințirea Prestolului în s. Ialpujeni, r. Cimișlia

22:58, sâmbătă, 7 februarie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

În data de 7.02.2015, Vlădica Anatolie a efectuat o vizită pastorală în s. Ialpujeni, r. Cimișlia, unde a fost săvârșită Sfânta Liturghie cu sfințirea Prestolului.

Alături de Episcop a coliturghisit protopopul raionului Cimișlia Prot. Nicolae Goreanu, precum și parohul bisericii din această localitate Prot. Alexei Teacă.

La Vohodul Mare, Vlădica Anatolie a înmânat următoarele decorații:

Părintele Alexei Teaca – parohul bisericii Sf. Irh. Nicolae a fost decorat cu dreptul de a purta cruce de aur.
Părintele Mihail Balaban, parohul bisericii Sf. M. M. Gheorghe din Cimișlia, a fost ridicat în treapta de protoiereu.

La sfârșitul Liturghiei Preasfințitul Anatolie a adresat un mesaj de felicitare preotului paroh, primarului și enoriașilor din Ialpujeni pentru realizările din ultima perioadă, care sunt o dovadă că comunitatea ortodoxă din această localitate este una vie și prosperă.

Primarul satului dl Ieremia Pașcanaen i-a fost oferită dimploma arhierească pentru buna colaborare realizată între Biserică și școală.

Totodată Episcopul a înmânat dimplome arhierești ctitorilor bisericii din Ialpujeni, urându-le să sporească în lucrări frumoase spre binele Bisericii Ortodoxe.

La final a urmat o agapă frățească, oferită cu multă generozitate de gospodinele satului, care au pregătit cu multă dragoste bucate pentru toți cei prezenți.

Sursa: http://eparhiasud.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com