Header image

Sfânta Muceniță Tatiana, cinstită de către profesorii și elevii Gimnaziului din Teleșeu, Orhei

22:48, miercuri, 25 ianuarie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

Astăzi, 25.01.17, în Instituția Publică Gimnaziul „Ion Creangă” din s. Teleşeu, r-nul Orhei, a fost marcat hramul școlii – Sfânta Muceniță Tatiana, diaconița.

Cu acest minunat prilej de prăznuire, întreg colectivul profesoral, în frunte cu Dl Director Sergiu Opaeț, dimpreună cu elevii instituției au participat la careul festiv dedicat acestei sărbători.

La sărbătoare au luat parte și Parohul bisericii din localitate Pr. Dumitru Burlacu, Directorul Grădiniței „Speranța”, Dna Ala Bordian, precum și invitații speciali ai evenimentului: Grupul coral bărbătesc „Gnosis”.

Sărbătoarea a debutat cu un Te-Deum de mulțumire și sănătate pentru corpul didactic și învățăcei, oficiat de către Pr. Paroh Dumitru Burlacu.

După încheierea acestuia, Pr. Dumitru a adresat profesorilor și elevilor un mesaj de felicitare cu prilejul sărbătorii hramului instituției, la finalul căruia a înmânat în dar noului director al instituției de învățământ o Icoană cu Chipul Mântuitorului.

În discursul pe care l-a susținut după săvârșirea Te Deum-ului de hram, Dl Sergiu Opaeț, Directorul Gimnaziului, a menționat următoarele: „Credința în Dumnezeu este cea mai mare zestre spirituală pe care Familia, Biserica, Școala și Comunitatea o pot transmite copiilor, pentru că ea îi ajută pe tineri să facă deosebire între valori eterne și valori efemere, şi le formează personalitatea, învăţându-i să cultive bunătatea şi omenia, iubirea de Dumnezeu şi de semeni, recunoştinţa faţă de generaţiile trecute şi responsabilitatea faţă de prezent şi de viitor.”

De asemenea, Directorul a exprimat din partea întregului colectiv pedagogic sincere mulțumiri Părintelui Dumitru și băieților din Grupul coral bărbătesc „Gnosis” pentru participarea la sărbătoarea dedicată ocrotitoarei cerești a instituției, Sf. Muceniță Tatiana, sperând și exprimându-și dorința pentru o colaborare efectivă pe viitor.

După încheierea careului, elevii dimpreună cu diriginții de clasă au mers în sălile de clasă pentru a primi preotul să-i binecuvânteze și să sfințească auditoriile, în timp ce oaspeții au fost invitați să admire rezultatele concursului de torturi și alte expoziții confecționate de elevii gimnaziului cu prilejul sărbătorii hramului.

Sergiu Crudu, www.ortodox.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com