Header image

Slujbă arhierească la mănăstirea Adormirea Maicii Domnului, Hârbovăţ

20:45, miercuri, 28 august, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , ,

La 28 august 2013, Prea Sfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a oficiat sfânta şi dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din s.Hârbovăţ, r-nul Călăraşi. În dimineața zilei Ierarhul a fost întâmpinat călduros de stareţul mănăstirii, arhimandritul IOAN (Moșneguțu) şi obştea mănăstirească.

   Alături de Preasfinția Sa au slujit astăzi și stareții mănăstirilor învecinate, arhimandritul SPIRIDON (Jalbă), starețul mănăstirii cu hramul “Icoana Maicii Domnului Bucuria Tuturor Scârbiților”, Veverița și respectiv, starețul mănăstirii “Înălțarea Domnului”, Hîrjauca, arhimandritul KIRIL (Braguța).

    După citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură, în care a menționat și aspecte din viața Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, mijlocitoarea noastră la Tronul lui Dumnezeu, dar și despre Adormirea Sa și minunata adunare a Apostolilor la înmormântarea Acesteia.

    În cadrul Sfintei Liturghii, Prea Sfinţia Sa a decorat pe clericul mănăstirii “Adormirea Maicii Domnului” din s.Hârbovăţ, r-nul Călăraşi, Arhimandritul SERAFIM (Răzmeriţă) cu dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu Ușile deschise până la Heruvic, iar ieromonahul HRISTOFOR (Bordeian),clericul aceleiași mănăstiri, s-a învrednicit de decorația dreptul de a purta paliță.

    După încheierea Sfintei Liturghii a fost oficiat un Te Deum de multumire, părintele stareț mulțumind Preasfinţiei Sale pentru vizita arhipăstorească şi slujba săvârşită.

Biroul de presă a Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com