Header image

Slujbă de pomenire a eroilor căzuți la datorie pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova

23:30, vineri, 17 martie, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

Carabinierii nu-și uită eroii

Vineri, 17 martie 2017, în semn de recunoștință și înaltă apreciere a sacrificiului pentru țară, prin Ordinul Viceministrului afacerilor interne, comandantului Trupelor de Carabinieri, general-maior Ion Țurcan, cincisprezece eroi-carabinieri, căzuți în acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova, au fost decorați, post-mortem, cu Insigna ”Pentru merite” de gradul I a Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI.

La eveniment au fost prezenți: rude ale militarilor carabinieri căzuți la datorie, Veterani ai Ministerului Afacerilor Interne, participanți la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova și un sobor de preoți de la Mânăstirea ”Sf. M. Muc. Teodor Tiron” din mun. Chișinău.

Distincțiile și câte o Carte Jubiliară ”Trupele de Carabinieri – 25 de ani” au fost înmânate rudelor celor căzuți. Totodată, a fost transmisă căte o Carte Jubiliară pentru școlile din localitățile de baștină ale eroilor comemorați.
În cadrul ceremoniei au fost depuse flori la Monumentul ”Memorie veșnică eroilor căzuți la datorie” din incinta DTC, urmată de un serviciu divin întru pomenirea acestora.

Stimate familii ale carabinierilor căzuți în acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova, am o misiune deosebită din partea Ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan și din partea comandamentului Trupelor de Carabinieri, să vă asigur de susținerea integrală în soluționarea diferitor probleme cu care vă confruntați zi de zi, pentru a trece mai ușor peste durerea pe care o suferiți, a menționat în discursul său general-maior Ion Țurcan, Viceministru al afacerilor interne, Comandant al Trupelor de Carabinieri.

Toți cei prezenți au păstrat un minut de reculegere în memoria celor căzuți la datorie, acest moment fiind consfințit prin focuri de salve.

Evenimentul face parte din activitățile dedicate comemorării a 25 ani de la începutul acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și celor căzuți în conflictul armat din stânga Nistrului în anul 1992.

Sursa: http://www.carabinier.gov.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com