Header image

Slujba Privegherii în ajunul Duminicii Înfricoșătoarei Judecăți, la Mănăstirea Ciuflea din Chișinău

22:12, sâmbătă, 18 februarie, 2017 | Cuvinte-cheie: ,

În ajunul Duminicii Înfricoșătoarei Judecăți, zeci de credincioși au fost prezenţi la Slujba Privegherii oficiată în Catedrala cu hramul Sf. Mare Mucenic Tiron, din cadrul Complexului-monahal Ciuflea.

Slujba a fost săvârşită, de către Preacuviosul Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul-administrator al sfintei mănăstiri Ciuflea, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul său, Arhimandritul Nicolae a arătat că „Această perioadă ne pune în faţă, frumoasele cântări de pocăinţă, prin care ne îndreptăm spre “Primăvara sufletelor noastre,” cum o numesc Sfinții Părinți. Începutul Triodului și perioada începutului Postului Mare este o perioadă de intensă viață liturgică și de luare-aminte duhovnicească, lucru arătat și de stihurile poetice ale acestor zile. Un loc aparte îl au imnurile cu stihuri din Psalmi: „Ușile pocăinței deschide-mi,Dătătorule de viață”, „Pe cărările mântuirii, îndreptează-mă, Născătoare de Dumnezeu”, „La mulțimea faptelor mele celor rele”.

Totodată, Părintele Arhimandrit a anunțat creștinii, că mâine în Duminica lăsatului sec de carne, la Sfânta Mănăstire Ciuflea se va săvârși Serviciul divin duminical în Catedrala „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” începând cu ora 8.30 – Ceasurile, 8.45 Întâlnirea PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat și 9.00 Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Sursa: http://ciuflea.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com