Header image

Socialiştii cer în Parlament ANULAREA Legii cu privire la egalitatea de şanse

21:09, sâmbătă, 9 martie, 2013 | Cuvinte-cheie: ,

Socialiştii cer, în temeiul unui proiect înregistrat în Parlament,abrogarea Legii cu privire la egalitatea de şanse. În opinia lor, actul sfidează principiile morale ale societăţii şi ameninţă familia. În replică, organizaţiile care luptă împotriva discriminării spun că acţiunea deputaţilor este una de PR.

Socialiştii invocă lipsa Legii cu privire la egalitatea de şanse în unele ţări din cadrul Uniunii Europene.

„După părerea noastră, astăzi priorităţile sunt fortificarea, consolidarea familiei, îmbunătăţirea sistemului educaţional şi nicidecum cedarea unor drepturi suplimentare, nu ştiu de care, celor care se numesc minorităţi sexuale”, a subliniat deputatul neafiliat Ion Ceban.

Reprezentanţii Gender Doc susţin că, de facto, socialiştii vor să atragă atenţia electoratului.

„Socialiştii consideră că asta ar fi soluţia lor pentru a ajunge la putere, jertfirea drepturilor omului în interesele proprii”, a declarat coordonatorul de program Gender Doc M Angela Frolov.

Iniţiativa socialiştilor este susţinută şi de Biserică.

„Mitropolia Chişinăului şi a întregii Moldove susţine orice iniţiativă sau hotărâre venită din parte forţelor politice din R. Moldova, indiferent de culoarea lor, în sprijinul moralităţii şi decenţei sociale”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Chişinăului, Nicu Cârlig.

În timp ce unii cetăţeni de rând susţin Legea cu privire la egalitatea de şanse, alţii o contestă. Iată ce au spus oamenii:

„Nu trebuie să existe aşa legi. Noi suprimăm existenţa omului pe pământ.”

„Trebuie să fie o lege despre aceasta, despre minorităţi şi locul lor în societate.”

Legea privind egalitatea de şanse a fost adoptată de către 53 de deputaţi, în luna mai 2012. Împotrivă au votat doi deputaţi din grupul Dodon, unul liberal-democrat şi altul democrat.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com