Header image

Stareţul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” de la Ţâpova a fost demis

20:38, duminică, 30 martie, 2014 | Cuvinte-cheie: ,

Stareţul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” de la Ţâpova, arhimandritul Policarp Bârnaz, a fost eliberat din funcţie printr-un decret al mitropolitului Moldovei, Vladimir.

Decizia mitropoliei a fost luată după ce în presă a apărut o declaraţie a unui tânăr care spune că stareţul mănăstirii, arhimandritul Policarp, i-ar fi cerut să întreţină relaţii sexuale cu el. Potrivit postului de televiziune Canal 3, tânărul, în vârstă de 18 ani, este originar dintr-un sat din raionul Hânceşti.

A fost o autosesizare în cadrul Mitropoliei şi urmează să se efectueze o anchetă în urma unor eventuale acuzaţii la adresa arhimandritului referitor la devierea de la adevărata trăire monahală şi conform hotărârii Mitropolitului Arhimandritul Policarp a fost eliberat din funcţia de stareţ al Mănăstirii Ţâpova”, a declarat reprezentantul serviciului de presă al Mitropoliei Moldovei Nicul Cârlig.

Enoriaşii, dar şi călugării de la mănăstire spun că acuzaţiile sunt nefondate. Iată ce spun aceştia:

Părintele Policarp are 15ani  lucraţi aici şi noi tare îl iubim, îl stimăm, a fost un om tare bun. Nu s-au auzit niciodată asemenea prostii”.

„Nu-i adevărat, e imposibil aşa ceva. Băiatul era psihic bolnav, venea şi la căminul cultural, toată lumea îl ştie. Cineva s-a folosit, şi-a atins scopul murdar pentru a-l demite din funcţie pe părintele stareţ al mănăstirii Ţâpova”.

Eu nu sunt de acord cu decizia luată de mitropolia Moldovei. Noi suntem tot satul, ne grămădim şi nu-i dăm voie părintelui nici să vină şi nică se se ducă părintele de aici”.

Ne pare rău pentru ce s-a întâmplat, pentru că nişte informaţii eronate au fost şi nedovedite de o persoană cu handicap,epileptic, care nu au fost demonstrate”, a spus ieromonahul Eustafie.

Arhimandritul Policarp a refuzat să discute cu echipa Publika TV. Deocamdată, nu se ştie dacă fostul stareţ al mănăstirii Ţâpova va avea dreptul să slujească în altă parte sau va fi caterisit. O decizie în acest sens urmează să fie luată de sinodul Mitropoliei Moldovei.

Sursa: www.publika.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com