Acţiunea „Dar din dar, rai se face” - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Acţiunea „Dar din dar, rai se face”

21:40, marți, 21 aprilie, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Cu prilejul Paştilor Blajinilor, în raza capitalei s-a desfăşurat acţiunea „Dar din dar, rai se face”, care a presupus colectarea de produse alimentare pentru familii socialmente-vulnerabile.

Acţiunea a fost coordonată de către episcopul-vicar PS Ioan, care fiind solicitat de portalul nostru a mărturisit: „În aceste zile, de pomenire a răposaţilor, practic toată ţara a fost în cimitire. Lucru îmbucurător, însă ne confruntăm cu un set de dificultăţi.

Nu toată lumea conştientizează cum să te comporţi şi cum să pomeneşti răposaţii, de aceea am încercat printr-un grup de tineri să împărţim materialele informative la această temă, precum şi rugăciuni potrivite pentru cei adormiţi.

Alt pas a fost colectarea de daruri, din pomenile credincioşilor, pentru câteva centre de plasament, pentru azilul de bătrâni, dar şi câteva familii nevoiaşe din raza capitalei.

Prin această acţiune organizată vrem să spulberăm miturile că toate darurile de Blajini ajung la animalele şi păsările slujitorilor, deşi abuzuri în acest sens au fost semnalate.

În acelaşi timp, ne-am informat că şi în alte zone darurile colectate de la credincioşi au fost distribuite nevoiaşilor şi unor instituţii care au în grijă copii şi vârstnici”.

„Deoarece Biserica nu afişează fiecare acţiune, adesea suntem învinuiţi de inactivitate, pasivitate, chiar suntem acuzaţi că noi, slujitorii, nu suntem implicaţi în acte de filantropie.

În acest an, am fost cooptaţi şapte slujitori, care la îndemnul Preasfinţitului Ioan, episcop-vicar mitropolitan, am desfăşurat campania „Dar din dar, rai se face”, adunându-se daruri de la cimitirele din capitală şi din or. Durleşti.

Câţiva studenţi ne-au ajutat să le repartizăm şi astfel am adus bucuria sărbătorilor pascale la cei mai trişti ca noi.” – ne-a spus părintele Octavian Moşin, implicat în această acţiune.

„Din cauza timpului posomorât şi a ploilor, credincioşii au intrat masiv în bisericile amplasate pe teritoriul cimitirului „Sf. Lazăr”, de aceea s-au adunat mai multe pomeni, pe care le-am oferit cu mult drag celor care sunt în lipsuri. Este îmbucurător faptul că se organizează astfel de acţiuni, căci în fiecare an apare dificultatea unde de repartizat darurile. Nu toate instituţiile acceptă aceste bunuri, fiind o mare problemă cu produsele alterabile”, a mărturisit dna Ecaterina Jardan, administratoarea Mănăstirii „Învierea Domnului” din incinta cimitirului „Sf. Lazăr.

Anul acesta s-au colectat peste 500 de kg de pâine, păsculiţe, dulciuri etc.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com