Aleasă bucurie duhovnicească de Florii - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Aleasă bucurie duhovnicească de Florii

Ca de fiecare dată, şi în acest an, emblematica sărbătoare a Intrării Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim, a fost prăznuită cu multă însufleţire şi sete duhovnicească pentru sutele şi sutele de credincioşi care au participat la slujba praznicală săvârşită de către Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir la Catedrala centrală din capitală.

Poporul, avându-l în frunte pe Arhipăstor a dat cinstirea cuvenită acestei Duminici care deschide calea spre Patimile, iar mai apoi spre luminoasa Înviere a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

În timpul slujbei, ierodiaconul Visarion (Silivestru) a fost hirotonit de către Chiriarh în treapta de ieromonah pe seama Sfintei Mănăstiri Sireţi, primid binecuvântarea şi îndemnurile Înalt Prea Sfinţiei Sale pentru o slujire vrednică şi cinstită la Altarul lui Dumnezeu.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie enoriașii au asultat un cuvânt de învățătură şi felicitare, primind sfaturi pentru a fi cu luare-aminte la marea sărbătoare celebrată astăzi și să ceară de la Domnul întărire trupească și sufletească pentru a putea petrece cum după cuviinţă ultima săptămână premergătoare Sfintelor Paști.

După serviciul divin, Vlădica Vladimir a sfinţit stâlpările aduse de nenumăraţii creştini care practic au inundat scuarul Catedralei. Mai apoi, Înalt Prea Sfinţia Sa a vizitat expoziţia de icoane organizată de către Departamentul Instituţii Penitenciare, în cadrul căreia au fost expuse lucrări ale deţinuţilor, de o deosebită fineţe şi trăire sufletească.

Mitropolitul a dat o apreciere deosebită icoanelor expuse, salutând acţiunile responsabililor din cadrul DIP de a crea legături cât mai strânse cu Biserica Ortodoxă din Moldova, în vederea asigurării asistenţei spirituale, atât de necesară pentru angajaţii Direcţiei, dar şi pentru persoanele care îşi ispăşesc pedepsele în instituţiile de detenţie.

sursa mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com