Concert de colinde la biserica ”Sf. Dumitru” din Chișinău - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Concert de colinde la biserica ”Sf. Dumitru” din Chișinău

17:13, luni, 22 decembrie, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

Dacă toată lumea e deprinsă să meargă la biserică pentru o slujbă, pentru o rugăciune sau pentru a primi sfintele taine, atunci la biserica ”Sf. Dumitru” din sectorul Botanica al capitalei mai poți intra și cu alte prilejuri.

E un adevărat complex bisericesc, unde sunt ateliere de lucru pentru copii, școli duminicale, bibliotecă, cantină și multe altele. Unii vin, pur și simplu să mai discute cu părintele Pavel, de la care te umpli de o energie aparte.

În seara zilei de duminică, 21 decembrie, părintele paroh i-a invitat pe enoriași și ctitori la o serată de colinde. Circa 100 de persoane au răspuns invitației și n-au avut de regretat. A fost o seară de vis, plină de liniște și de bucurie duhovnicească pentru cei care așteaptă și în acest an ca Pruncul Hristos să se nască.

Gazda s-a pregătit de minune. Corul de bărbați, 14 la număr, condus de preoteasa Nona Petrache-Borșevschi, a vestit prin cânt apropiata Naștere a Mântuitorului.

Colindele au fost diverse, culese din diverse zone ale spațiului pravoslavnic, iar cele arhicunoscute au fost intonate de către toți cei prezenți.

Cu mesaje pline de bucurie au venit preoții bisericii Pavel și Lazăr Borșevschi, care au explicat semnificația unor colinde și au mulțumit celor prezenți pentru dragostea împărtășită în această seară.

Cei micuți, prezenți la concert, s-au învrednicit de fructe și dulciuri, iar maturii de calendare bisericești și de o agapă frățească.

”Vestim bucuria Nașterii de rând cu moșii de iarnă. Acuma se colindă și ne bucurăm. Chiar dacă e post, e bucurie, căci iată iată se va naște Mesia. Fie ca prin acest eveniment să retrăim evenimentul din Betleem, care aduce speranță întru o viață mai curată, mai iubitoare, mai jertfelnică… mai aproape de Dumnezeu.” – ne-a mărturisit părintele Pavel.

Sursa: http://protopopiatchisinau.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com