Știri din Diaspora: Concetățenii noștri din Paris au donat 500 de Euro pentru o persoană care suferă de o gravă maladie locomotorie - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Știri din Diaspora: Concetățenii noștri din Paris au donat 500 de Euro pentru o persoană care suferă de o gravă maladie locomotorie

20:01, duminică, 13 iulie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Paris, iulie 2014

Comunitatea ortodoxă a concetățenilor noștri de la biserica „Sfânta Treime și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” de la Paris (Franța) a donat 500 de Euro pentru o persoană care suferă de o gravă maladie locomotorie. Este vorba despre Tudor Popa, de 52 de ani, domiciliat în satul Alexandru Ioan Cuza, raionul Cahul. El este bolnav de spondiloartrită anchilozată, anchiloză totală de genunchi, șolduri, umeri și coloană vertebrală.

Tudor Popa are nevoie urgenta de circa 5 400 Euro pentru a-și schimba protezele la o clinică de ortopedie din București (Romania). Protezele de care beneficiază până în prezent (încheieturi artificiale din metal la ambele șolduri) sunt înca din anul 1991, iar la moment sunt uzate și nu mai funcționează. Suferindul a apelat la ajutorul concetățenilor aflați la muncă în Franța, deoarece este imobilizat la pat și are nevoie de noi proteze.

Acțiunea de binefacere a fost organizată de către parohul Bisericii „Sf. Treime și Sf. M. Mc. Gheorghe”, preotul Andrei Berega.

„Sunt în mari suferințe și sărăcie, cu o pensie de numai 800 lei și fără ajutorul oamenilor nu voi reuși nimic. Țin să multumesc tuturor celor care mi-au întins o mînă de ajutor”, spune Tudor Popa, care speră, până la toamnă, să adune restul banilor necesari pentru operație.

 Biserica „Sf. Treime si Sf. M. Mc. Gheorghe”
10 place de Erables, 94190 Villeneuve Saint Georges,
tel. 0033 632209330
e-mail : [email protected]

Contact Form Powered By : XYZScripts.com