Duminica a 13-a după Rusalii la Biserica Întâmpinarea Domnului (USM) - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Duminica a 13-a după Rusalii la Biserica Întâmpinarea Domnului (USM)

15:56, duminică, 30 august, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Biserica Ortodoxă se află astăzi, 30 august 2015, în Duminica a XIII-a după Rusalii, cea a lucrătorilor celor răi. La Sfânta Liturghie, în bisericile ortodoxe s-a citit fragmentul evanghelic de la Sf. Ev. Matei (21, 33-42). La Biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi în frunte cu preotul paroh Octavian Moșin.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioșilor, părintele Octavian a tâlcuit pericopa evanghelică ce relatează despre lucrătorii cei răi ai viei, parabola care ne prezintă istoria mântuirii noastre: ce a făcut Dumnezeu pentru mântuirea omului și care este vina celor care nu răspund pe măsura harului lui Dumnezeu.

„Probabil că pericopa evanghelică pe care am ascultat-o este una din cele mai profunde și semnificative. Ea ne prezintă privilegiul de a fi chemat la împlinirea planului de mântuire a lui Dumnezeu, iar dacă noi din diferite motive nu vom răspunde acestei chemări, Dumnezeu îi va cheamă la slujire pe alţii, mai vrednici decât noi, va „angaja”alți lucrători cinstiţi şi smeriţi, dornici de a lucrra la propria maântuire, de a fi harnici şi buni, fără de viclenie şi lăcomie în inima lor. Mântuitorul ne îndeamnă să fim mlădițile sale, să nu ne lenevim, căci vom da seama de viața pe care am dus-o, de lucrarea pe care am înfăptuit-o, de felul în care am împlinit sau nu voia lui Dumnezeu în lucrarea noastră. „

În cadrul Sfintei Liturghii de astăzi s-au înălţat rugăciuni pentru învățăcei care în câteva zile vor începe un nou an de studiu.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com