Duminica a X-a dupa Rusalii la biserica “Întâmpinarea Domnului”, USM - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Duminica a X-a dupa Rusalii la biserica “Întâmpinarea Domnului”, USM

20:41, duminică, 9 august, 2015 | Cuvinte-cheie: , , ,

Duminică, 9 august, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica “Întâmpinarea Domnului”, USM a fost a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu preotul paroh Octavian Moșin.

În această Duminică s-a citit, în cadrul Sfintei Liturghii, Pericopa Evanghelică de la Sfântul Evanghelist Matei, capitolul 17, versetele de la 14 la 23 care ne prezintă Vindecarea lunaticului de către Mântuitorul Iisus Hristos.

În cuvântul său de învățătură, pr, Octavian a explicat înțelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice a zilei, subliniind puterea nelimitată a credinței, care poate face minuni în viața fiecăruia dintre noi. Doar credinţa, nădejdea şi dragostea îl fac pe om apt să spargă gheţarii vieţii, să treacă munţii încercărilor şi să iubească viaţa ca dar dumnezeiesc. Pentru vindecarea noastră, dar și pentru actul mântuirii este nevoie de efort uman, dar şi de ajutor dumnezeiesc, har divin. Cerând acest ajutor de la Domnul prin rugăciune și nădăjduind întru Cel de Sus, vom putea depăşi toate neputinţele noastre și ne vom putea vindeca de orice boală sufletească sau trupească, căci „la Dumnezeu nimic nu este cu neputinţă”.

Tot astăzi în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, astfel conform tradiției existente, după Sfânta Liturghie, a fost oficiată și Taina Sfântului Maslu pentru întărirea sufletească și trupească a credincioşii prezenţi.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com